Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

вівторок, 7 липня 2015 р.

ЛИСТ ПРО ПЕРЕІМЕНУВАННЯ НА ЧЕСТЬ МАТУСА ТА БЛАВАЦЬКОЇ


Щоб не казали а Матус дійсно заслужив на увічнення в нашому місті його імені.

Що стосується Блавацьскої, так тут є деякі невеличкі для одніх і дуже великі перестороги від інших.
Особистість вже увічнена в місті створенням музею і я вважаю , що цього достатньо. А от називати вулицю це вже зайве.
Звісно. її прихильники кажуть, що вона засновниця якосгось вчення філософського. але якщо детально вивчити що про нех писали за кордоном, е  вона найбільше відома та особливо бачити одн3у з медалей виготовлених на її честь, то сумніви в сторонників розвіються і заборона нацизму  і її символіки буде найбільш дієвою в даному випадку.Що ж там пишуть про її вчення?




Історично воно спиралося на вчення про «божественне андрогіне» від різних гностичних сект типу розенкрейцерів, що мають ідеологічну зв'язок з окультизмом піфагрейцев, як творців іудаїзму і каббали , яка в свою трансформувалося в «теософію» - від Працельса і де Сен-Мартена до мадам Блаватської, з її «справжнім богом Люцифером» і « передбаченням приходу не має статі шостої раси ». Опусами Блаватської в свою чергу «надихався» вже відомий компілятор висновків Лоpенца і Пуанкаpе - Альберт Енштейн ( « За словами племінниці Ейнштейна, ' Таємна Доктрина ', завжди лежала на столі великого фізика » ) .


Ну і навіщо нам увічнювати автора поклоніння Сатані?

Також пишуть що вона стала одним з основоположників учення нацизму в подальшому розвиненому в теорії Ніцше, на якого опирався Гітлер.

То що назвемо одну з вулиць на честь Гітлера?

Немає коментарів:

Дописати коментар