Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

четвер, 24 березня 2016 р.

КОНКУРС ГЕРБІВ СОБОРНОГО РАЙОНУ.

24/ 03/ 2016 у Жовтневій ‪#‎Соборній‬ районній у місті Дніпропетровську раді пройшло засідання конкурсної комісії з визначення переможців конкурсу проектів логотипу та герба Жовтневого (Соборного) району відповідно до розпорядженням голови зі змінами та доповненнями від 01. 03. 2016 № 32-р.
Комісією були розглянуті подання проектів на участь у конкурсі проектів логотипу та герба району, їх обговорення та внесення пропозицій, щодо вдосконалення. 
Голова ради, Артем Тімарєв,зазначив вагомий сенс закладений у розробку нового логотипу та герба району- це єдність, соборність та унікальність.
Директор Національного Дніпропетровського історичного музею ім. Д.І. Яворницького Капустіна Надія Іванівна та доцент кафедри історіографії, джерелознавства та архівознавства історичного факультету ДНУ ім. Олеся Гончара, надали професійну оцінку і бачення, щодо проектів логотипу та герба району.
У результаті засідання конкурсної комісії з визначення переможців конкурсу проектів логотипу та герба Жовтневого (Соборного) району було виділено три проекта герба з подальшим доопрацюванням та вдосконаленням:
№ 3 Рябової Ксенії Вадимівни, студентки ДНУ ім. Олеся Гончара;
№ 8 Примаченко Віталія Федоровича, студента Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ;
№ 18, 19 Баришевої Юлії Миколаївни, вчитель початкових класів КЗО Спеціалізована школа № 71 художньо-архітектурного напрямку».
Також було обрано проект логотипу під № 1 із подальшим доопрацюванням, Плешкановської Владислави Ігорівни, студентки ДНУ ім. Олеся Гончара.
Дякуємо за плідну працю та небайдужість до історії свого міста та району.
Соборна районна у місті Дніпропетровську рада

Я зі свого боку хочу дати декілька зауважень тих, що я висловив на комісії.

 
На мою думку №18 якщо буде з короною у вигляді фортечних мурів, що означає місто яке має магдебурське право,(одна з вулиць міста називається Магдебурського права) замість собору, а замість жовтого дубового листя буде калина, а символ багатства та мудрості, що дають в Соборному районі студентам викладачі, буде золотий пугач, якого всі совою звуть, то це буде найкращий великий герб. Тобто фактично автор цих двох проектів явно зумів поєднати витоки нашого міста. що пішли саме звідси - задіяв для цього символи герба міста, ну а пугач таки показав, що район вирізняєтся з усіх інших своєю великою науковою складовою....До того ж пугач це теж один з символів козацтва, а район який почав розвиватись саме з парку посадженого запорожцем Глобою має мати козацькі клейноди, що і відображено повною мірою в гербі. Дубове листя є оберігом чоловікам а калина буде оберігом жінкам району. Цілком завершена вийшла б композиція і в образному поданні і в наповненні глибокого сенсу.

Перший же номер виявився кращим для логотипу за умови допрацювання ще трохїи з покляду композиції і що контури собору можна замінити наприклад Шевченком на Монастирському острові, Горбатий міст і контури будинків... З розміром літер і їх форматом таки треба трохи попрацювати також...
 8 номер сподобався лише як приклад з фортечним муром...над щитом
 Ну а використовувати москальский собор на логотипі району якось непатріотично. Давайте повернемо собор українській громаді, тод і все буде кошерно...








































Немає коментарів:

Дописати коментар