Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

неділю, 25 серпня 2013 р.

ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ 2013

24 серпня 2013 року, 22-й День Незалежності в нашій країні. Мало для країни з тисячолітньою історією. що нарешті знов появилась на картах світу 22 роки тому.
День в Січеславі(Дніпропетровськ-окупаційна назва) розпочався з звичайного шабашу партії регіонів, що вилився у шароварщину, як завжди та знущання над Тарасом Шевченком.

 Звісно прийшли всі головні клерки міста, та їх підконтрольні холопи.

 Як завжди пригнали прапороносців проплачених чи ні не суть важливо. проте вочевидь, що для них те не свято, що святе кожному свідомому українці. бо і натяку на державний прапор в колоні від партії влади немає.




 Появились і нові прапори, яких ніколи не було на цьому святкуванні, це прапори молодих комюків партії влади що звуть себе Молодиє рєгіони. Таке враження що взяли дівчаток з "Пузатої хати" та пригнали потримати прапори.


 УПЦ КП прийшла без запрошення, показати що всяка влада від Бога, та і яка саме церква тут на своїй землі московська чи київська.


 Чув, що Фронт змін наче зустріяає свято з ПР, але не вірилось. Проте, кого не очікував побачити тут. так це колишній кандидат у Верховну Раду від цієї сили Анастасія Староскольцева.


Та, покинувши це дійство перемістивсь до парку Глоби, де намчений був початок ходи до Тараса Шевченка на Монастирському острові, до його монументу, який хоч повністю ще не закінчили, проте саму постать вже поставили на постамент. Цей захід проводився за ініціативи багатьох громадських організацій та політичних партій, що об'єднані в єдину силу "Слава Україні!" На захід запрошувались всі, хто не байдужий до цього свята.





















 Козаки Війська Запорозького низового, як завжди прислали своїх представників. Всі опозиційні сили підтримали це, приславши своїх представників. Єдине шкода, що ВО Свобода не прийшли на цей захід, бо вони вирішили іти ввечорі, таким чином відбулось давнє гасло ворогів -"Поділяй та володарюй!"





















 Перша зупинка була біля пам'ятника молодому Тарасу, як у нас його називають.




 Молитву до свята Незалежності відправила УПЦ КП.




























 Далі хода продовжилась.
  Наступною заупинкою було, покладання квітів до могили січових стрільців - вільних козаків, що в 1919 році були тут поховані.
 Нарешті підійшли до парку Шевченка.


 Біля монументу Шевченка відбувся короткий мітинг та почались виступи самодіяльних колективів та виконаців аматорів та професіоналів.




По закінченні в невеликому колі на березі Дніпра поспілкувалис, як-то кажуть "старі з малими". Щоб сказати точніше. спілкувались любителі пісні з автором виконавицею Олесею Чайкою, що була одним з виступаючих на цьому заході.









Так час пройшов до 16 години. коли вже ходою від цього Тараса до молодого рушила ВО Свобода.

Немає коментарів:

Дописати коментар