Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

вівторок, 4 березня 2014 р.

Учасники євромайдану в Дніпропетровську зібрали ВПРОДОВЖ майже 3 місяців біля 150 тисяч грн.

http://9-channel.com/uchasniki-yevromaydanu-v-dnipropetrovsku-zibrali-protyagom-mayzhe-3-misyatsiv-bilya-150-tisyach-grn-video-00061765.html


 
4 марта, 2014 17:38
Координатор місцевого Євромайдану Віктор Романенко відзвітував про долю коштів, що були зібрані під час мітингів.
Віктор Романенко запевнив, кожен чек контролюється, звіти прозорі та будь — хто може безперешкодно їх побачити. Загальна сумма пожертвуваннь для підтримки Майдану, станом на 18 лютого, складала близько 133 тисяч гривень, 25 тисяч російськиз рублів, 41 долар та 5 євро. Романенко каже, за три місяці революції великих фінансових надходжень від впливових бізнесменів регіону не надходило та й зараз не надходить. Максимальна сума, що її принесли підприємці, 3000 тисячі гривень. Люди передали кошти з рук в руки, відмовилися публічно опускати їх в скриньку для потреб Майдану.
 Кошти для допомоги Євромайдану в Дніпропетровську почали збирати з перших днів, точніше з 24 листопада. Віктор Романенко запевняє, найменша сума пожертвувань в день була 250 гривень, але це ще на початку революції. Найбільша сума — 14 тисяч. Її зібрали відразу після другого штурму Київського Майдану. Місцеві активісти миттєво відправили до столиці засоби захисту для людей, що перебувають на передовій. На це грошей не шкодували — розповідає дніпропетровський активіст.
«Накладки всевозможные, противогазу, респираторы, щетки. Это все для защиты людей. Для этого мы денег не жалели», — говорить Віктор Романенко, координатор Дніпропетровського Євромайдану.
Не шкодували грошей і для родин загиблих на Майдані та для тих, хто потрапив за ґрати після подій коло будівлі адміністрації Президента. Матеріальну допомогу в розмірі 19 тисяч відправили сім`ї Сергія Нігояна — вірменина, що мешкав на Дніпропетровщині та загинув у Києві. Також фінансову підтримку надали дніпропетровському журналісту — Валерію Гарагуцу, що отримав важкі тілесін ушкодження у день прешого розгону Майдану, а згодом був звинувачений в організації масових заворушень у Києві.
«Это все есть, заактировано. На все, что происходит у нас есть вот такие акты. Называется Сбор пожертвований на Днепропетровском Майдане, такого-то, числа, дня, покупюрно», — каже Віктор Романенко.
Загалом, за три місяці революції місцевим євромайдановцям вдалося зібрати близько 133 тисяч гривень, втім внески робили й іншими валютами. Чеки про витрати, каже Романенко, контролюються, звіти прозорі. Їх може переглянути кожен. Історія з квитанціями, де не співпадали дати проплати та початку Майдану, з`ясована, запевняє Романенко.
«Совершенно по ошибке. Ребята заправлялись, они принесли чеки, оставили здесь, я не проверяя их, кинул и компенсировал им все. А потом выяснилось. Я говорю ребята, так не годится. Там небольшая сумма — 300 гривен, но мы прозрачны, нас сняли журналисты, что у нас есть минусы. У нас не должно быть минусов, поэтому я им сказал, они вернули деньги в кассу», — каже Романенко.
Також кошти були витрачені на допомогу активістам, що потрапили на лікарняне ліжко після подій 26 січня біля Дніпропетровської ОДА. Гроші виділялися і на підтримку 4-ї сотні в Києві, і дніпропетровським родинам, чоловіки яких були в столиці. Зараз, каже Романенко, продовжують збирати фінанси. Тепер вони направлені на допомогу активістам, що чергують в облдержадміністрації.
«Ну, а мы каждый день подходим, берем девочек, берем мальчиков, список и идем в магазин. 1300 -1500 гривен, делаем закупку продуктов, чтобы ребята там могли спокойно перебувать», — каже Віктор Романенко.
Станом на 18 лютого із загальної суми витрачено близько 129 тисяч гривень. Гроші, що залишилися, каже Віктор Романенко, зараз в роботі.
Автор - Анна Вернігорова
Камера — Олександр Вернігоров


Немає коментарів:

Дописати коментар