Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

середу, 4 лютого 2015 р.

БІЛЯ ХРАМУ ХРЕСТОВОЗДВИЖЕННЯ В СІЧЕСЛАВІ
























Сьогоднішня акція (04.02.2015) в Дніпропетровську, яка об’єднала представників багатьох громадських організацій та об’єднань,  відбулася під гаслом «ВЕРНІТЬ НАГРАБОВАНЕ!».


Як ми вже неодноразово повідомляли раніше, не тільки «задвірки», а й центральна частина міста Дніпропетровська рясно усіяна руїнамибудівель, які мають архітектурно-історичну цінність.
Інформаційні запити, які направляються до різних держустанов щодо теперішньої форми власності даних споруд в своїй переважній більшості закінчуються недолугими відписками.
Дивлячись на ці напівзруйновані або вщент зруйновані унікальні споруди я, як потомствений будівельник, відчуваю якусь духовну порожнечу. Складається відчуття, наче хтось чужий нишпорив у моєму сімейному фотоальбомі, висмикуючи та шматуючи сторінки з дорогими для мене фотокартками.
На мітингу громада прийняла РЕЗОЛЮЦІЮ. якою звертається до представників Дніпропетровської міської та обласної ради. Копії з зібраними підписами були направлені та зареєстровані в канцеляріях вищезазначених установ.

Пропонуємо зміст звернення:

                                       РЕЗОЛЮЦІЯ

   Ми, ті, хто нижче підписалися – єдине джерело влади в Україні (відповідно до статті 5. Конституції України) та повноправні власники всього комунального майна своїх територіальних громад (відповідно до статті 60. Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»), вимагаємо від посадових осіб органів місцевого самоврядування, а також представників силових структур та суддів судів всіх інстанцій в місті Дніпропетровську та Дніпропетровській області, чіткого дотримання і виконання норм Конституції та Законів України.

   В цей відповідальний для країни час, коли йде війна, а прифронтова Дніпропетровська область стала центром волонтерства, милосердя та рідною домівкою для величезної кількості біженців зі Сходу України, в місті Дніпропетровську, знаходиться велика кількість недобудов, спорожнілих будівель, а також багато незаконно відчуженого і приватизованого нерухомого майна, яке при нагоді мало б стати тимчасовим прихистком - дахом над головою для наших співвітчизників, які наразі перебувають у дуже скрутному становищі. Війна на Сході не припиняється. Ситуація з кожним днем погіршується.

На підставі вищезазначеного вимагаємо:

1.  Надати повну інформацію (по районам міста/області) стосовно всього комунального майна, яке є власністю виключно районних територіальних громад міста Дніпропетровська (але наразі перебуває у розпорядженні Дніпропетровської міської ради), з урахуванням майна яке було відчужено та приватизовано (з моменту прийняття ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» №280/97-ВР, від 21.05.1997 року) без задокументованої згоди районних у місті Дніпропетровську територіальних громад, для проведення неупередженого громадського аудиту його технічного стану з подальшим оприлюдненням результатів перевірки;
2.  Надати повну інформацію щодо всіх об’єктів Фонду захисних споруд (бомбосховищ), що є майном виключно районних територіальних громад міста Дніпропетровська, для проведення об’єктивного громадського аудиту з подальшим оприлюдненням результатів перевірки;

Зміст резолюції, як і відповідь, будуть опубліковані на сайті СІЧЕСЛАВ інфо з прив’язкою до сайту БАГНЕТ НАЦІЇ”.


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко    (відео+фото)



















































111

Немає коментарів:

Дописати коментар