Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

середу, 30 грудня 2015 р.

На в’їзді до Дніпропетровська замість Леніна встановили портрет Бандери


0:00:00
У Дніпропетровську, на в’їзді до міста, активісти встановили власноруч виготовлений пам’ятний знак Степанові Бандері. За словами організаторів, акція присвячена дню народження провідника ОУН, який відзначається 1 січня.
Знак із портретним зображенням Степана Бандери був виготовлений зі сталі майстрами-активістами, його «вмонтували» прямо в орден поверх Леніна на стелі «Дніпропетровськ».
Як зауважив керівник міської організації ВО «Свобода» Максим Дорофеєв, невипадково портрет Бандери розташували на в’їзді в місто з боку Донбасу: це має символізувати підтримку патріотичних ідей в східній Україні.
Як зазначали учасники акції, встановлення зображення Бандери замість Леніна – це спроба допомогти з «декомунізацією» міста власними силами, а також своєрідний «тест» для дніпропетровців та дніпропетровської влади «на патріотизм, на дотримання ідеалів Революції гідності».
Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського району на Івано-Франківщині. Загинув 15 жовтня 1959 року у Мюнхені від рук агента КДБ Богдана Сташинського.


Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.

Немає коментарів:

Дописати коментар