Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

четвер, 15 червня 2017 р.

ГРАНТИ

Найцікавіші грантові програми Єврокомісії

Найцікавіші грантові програми Єврокомісії
Все частіше чую про подані, але не підтримані проекти і розчарування у зв'язку із цим.
Конкуренція в Україні кілька років тому і зараз – суттєво різниться.
Збільшується кількість організацій, які прийшли до рішення системно працювати в проектах ЄС. Зростає кількість фахівців по роботі з цими ресурсами. З’являються перші історії успіху.
Лише серед наших випускників (150 загалом) майже половина працюють над проектами. Хтось пише, хтось уже має підтримані, інші – створюють консалтингові фірми.
В сфері консалтингу теж розпочинається бум по цьому напрямку.
У наступні 10-15 років ми опиняємося в дуже хорошій ситуації – навколо сотні тисяч потенційних клієнтів та замовників. Сотні інструментів та відкритих конкурсів. Якщо правильно скористатися ситуацією зараз, можна закласти фундамент серйозного успіху в майбутньому.


Що ж робити щоб ваш проект був профінансований Європейською комісією?

1. Правильно обрати інструмент
2. Вибрати конкурс, в рамках якого хочете подаватися
3. Детально вивчити конкурсну документацію - пріоритети, цілі, допустимі витрати та інші, не менш важливі, аспекти (чого від нас очікують взамін на фінансування)
4. Знайти партнерів для реалізації проекту та обговорити концепцію.
5. Мабуть, основний пункт - підготувати якісну проектну заявку з врахуванням всіх побажань, очікувань та вимог донора. І не за місяць до дедлайну. Варто розпочати підготовку заявки хоча б за 3-4 місяці, що гарантуватиме цілісність проекту, дасть змогу продумати все до деталей.
6. Подати проект згідно встановлених термінів.

Де шукати?

1. Найбільший фінансовий інструмент Європейського союзу - програма Horizon2020 - фінансує, в першу чергу, науково-дослідні проекти. Окрім того в рамках програми є інструмент, який діє на постійній основі для розвитку малого та середнього бізнесу - SME Insrtument
Бюджет програми майже 80млрд євро.
Програма фінансує великі проекти. Відповідно, і складність підготовки заявки вища. Конкуренція більша. Є багато нюансів щодо написання, управління та звітування такими проектами, інформацію про які ви не знайдете у жодному джерелі в інтернеті. Тут допоможуть лише досвід та практика тих, хто такі проекти уже реалізував.
Horizon2020 – офіційний сайт

2. Найбільша програма для реалізації освітніх проектів Erasmus+ із загальним бюджетом 14,7 млрд євро, про яку в Україні знають давно і багато організацій, установ, здебільшого громадських чи освітніх, мають досвід в реалізації проектів Еразмуса.

Підготовка заявки простіша, ніж для Горизонту.
Проте є вимоги щодо оформлення партнерств. Як краще вибирати партнерів, щоб вони були надійними, а проект мав вищу оцінку за рахунок гарного партнерства?
Комунікація між партнерами та розподілення ролей в рамках реалізації проекту, дотримання горизонтальних політик ЄС, кореляція вашого проекту зі стратегіями ЄС, країни, регіону  - все це оцінюється досить високо.
І буває, що одне речення, додане в правильній частині заявки, дає вищі шанси на отримання фінансування.
Але яке речення? Теж показує тільки досвід

3. Креативна Європа. Програма для вас, якщо ви працюєте в сфері культури, мистецтва, кінематографу тощо.
Навчання, проведення фестивалів, обмін досвідом, доступ до креативних індустрій цілої Європи.
Бюджет – 1,46 млрд євро на 14-20 роки
Yfqwsrfdsis 

4. Cosme. Програма для підвищення рівня конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва. А це – доступ на нові ринки, збереження стійкості компаній в умовах конкуренції, розвиток підприємницької культури і т.д.

5. Якщо ви працюєте в сфері охорони навколишнього середовища – програма ЄС LIFE для вас. Проекти, пов’язані зі змінами клімату та охороною природи на території ЄС.
Основними пріоритетами програми є збереження біологічних різновидів, використання природних ресурсів, охорона навколишнього середовища, пом’якшення кліматичних змін та адаптація до них, екологічне управління.
Загальний бюджет – 3,4 млрд євро на 2014-2020 роки.

6. Pericles 2020. Проекти по обміну працівників, семінари, тренінги, дослідження в правоохоронній та судовій сферах. Програма відкрита для участі представників з України в подібних заходах на території ЄС.
Загальний бюджет  -7,3 млн євро.

7. Різноманітні транскордонні програми, серед яких:
  •  
  • Poland-Belarus-Ukraine Programme
  • Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine Programme
  • Romania-Ukraine Programme
  • Black Sea Programme
 

Програми спрямовані на розбудову співпраці між суміжними кордонами країн-учасниць. Реалізуються партнерами з прикордонних територій. Кожна програма має свої стратегічні цілі в залежності від регіонів реалізації.

Перераховувати подібні ресурси можна дуже довго.
Немає відповіді на питання скільки їх? Так само як нема одного джерела, де всі фінансові інструменти Європейської комісії зібрані.
Тут справа за вами.
Лише вміння шукати, аналізувати інформацію для вибору підходящого вам інструменту чи конкурсу. Знання як правильно читати конкурсну документацію і на чому акцентуватися. Розбудова нових надійних партнерств, не чекаючи проектів, а просто на щодень.
Ну а для підготовки проектної заявки, якщо такого досвіду ще не мали – вчіться у тих, хто має не один підтриманий проект.
І в цьому ми готові вам допомогти.


Якщо ви хочете підготувати якісну проектну заявку для отримання фінансування з одного з європейських фондів, запрошуємо долучитися до програми післядипломного навчання, де викладачі – польські практики з 10-15-річним досвідом роботи з проектами.

В рамках програми ви зможете:
-  здобути практичну освіту з управління європейськими проектами;
- підготувати в рамках навчання проект до обраного інструменту, консультуючись із фахівцями по ходу оформлення його в форматі дипломної роботи;
- навчитися оформлювати проекти у проектні заявки під будь-які фінансові інструменти (навчальні, науково-дослідні, інвестиційні)
- отримати необхідний об’єм знань для того аби стати консультантом по роботі з європейськими фінансовими ресурсами

Можливість долучитися до останньої групи актуальна до 15 липня 2017 року включно.

Кількість місць обмежена - всього 13 слухачів зможуть долучитися до групи!


Графік навчальних зїздів:

  • 1-2 з'їзди - 11-12-13 серпня 2017 року
  • Тижневий зїзд - 9-15 вересня 2017 року - виїзний модуль у м.Лодзь, Польща 
  • 3 з'їзд - 7-8 жовтня 2017 року
  • 4 з'їзд - 28-29 жовтня 2017 року
  • 5 з'їзд - 18-19 листопада 2017 року
  • 6 з'їзд - 9-10 грудня 2017 року
  • 7 з'їзд - 27-28 січня 2018 року
  • 8 з'їзд - 17-18 лютого 2018 року

Дипломна робота - написаний під керівництвом досвідчених експертів-практиків проект, готовий до подачі до одного із фінансових інструментів ЄС.

Контактна особа: Світлана Нагорнюк
тел.: +38 093 260 18 15
e-mail: school.mbaproject@gmail.com



Детальніше тут: http://www.ceasc-bw.com/products/chomu-varto-navchitisya-pisati-proekti-za/http://www.ceasc-bw.com/products/chomu-varto-navchitisya-pisati-proekti-za/

Немає коментарів:

Дописати коментар