Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

пʼятницю, 8 лютого 2013 р.

Захисника дітей вигнали погрозами з України


Українець просить політичного притулку у О.Лукашенка та В.Путіна
Громадянин України Микола Кожушко, голова Дніпропетровської обласної дитячої громадської організації «« Правозахисний союз «Допоможемо дітям», просить Олександра Лукашенка й Володимира Путіна надати йому політичний притулок в Білорусі чи Росії, пишуть білоруські ЗМІ.

«Я не хочу жити в країні, де процвітає корупція, шахрайство, бандитизм, грубо порушуються права людини», - заявляє він.


«Я був змушений виїхати з України після того, як почали робитися реальні загрози моєму житті. Я займався питаннями незаконного розподілу чиновниками житла для дітей-сиріт, передачею його родичам чиновників, вступив у листування з різними державними органами. На жаль, навіть звернення до президента України, високим чиновникам результату не дали », - сказав Кожушко.

За його словами, у відповідь на його діяльність чиновники та представники силових структур Дніпропетровського регіону залякували його, погрожували фізичною та правовою розправою йому та іншим членам організації.

Кожушко повідомив, що приїхав до Росії 10 січня, а через 10 днів, після надходження на його адресу телефонних погроз, - в Білорусь. 8 лютого на ім'я Лукашенка він направив прохання щодо надання притулку. Таке ж звернення було направлено президентові Росії, так як країни входять в Митний союз. Кожушко також відвідав міграційну службу білоруського МВС, де йому повідомили, що подібні питання розглядаються в Білорусі від трьох місяців до року.

«Я люблю Україну, але не хочу жити в країні, де процвітає корупція, бандитизм, де президент і уряд не можуть захистити права людини, права дітей», - сказав Кожушко. За його словами, зараз він живе у свого друга в Мінську, законодавство дозволяє йому перебувати в Білорусі протягом трьох місяців.

Немає коментарів:

Дописати коментар