Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

неділю, 16 червня 2013 р.

Океан Эльзи

У Дніпропетровську 15 червня відбувся довгоочікуваний концерт Океану Ельзи. Послухати і побачити вживу легендарну групу зібралося ні багато, ні мало - 25 тисяч осіб.
Огромномним кількість фанатів, неймовірна енергетика, якої зарядив глядачів Святослав Вакарчук, пісні рідною мовою про зрозумілих кожному темах - все це сдлало дніпропетровський концерт в рамках туру "Земля" настільки драйвовим, що Вакарчук написав у своєму Твіттері: 
df
Все происходило под открытым небом, на стадионе «Метеор».    


Концерт стартував ближче до 21:00. Пізніше Святослав Вакарчук вибачився перед шанувальниками за затримку, пояснивши, що група чекала, поки всі фани зберуться і розсядуться по місцях, - пише itop.fm.

Відкрила концерт пісня "Земля" з однойменного альбому групи. Продовжили "Океани" в тому ж настрої, з піснею "Майже весна". Щоправда, більше, ніж на кілька пісень, цього спокою не вистачило, і зовсім скоро, група перейшла до частини концерту, який сама називає "Коктейль" Зомбі "Власне, в коктейль входили пісні:". Відчуваю ", записана в 2006 році і" Стріляй "з нового альбому, яка вже встигла стати хітом.kpIPUV5s7ZA
Неможливо описати, що під час "коктейлю" відбувалося з публікою! Люди танцювали, плескали, обнімалися і плакали. Саме тоді стало зрозуміло - Славко нарешті "включив" шанувальників. Такий душевної істерії, яка творилась на концерті Океану Ельзи було не варто шукати на інших подібних подіях. Адже це були свої, рідні, улюблені хлопці.

Відігравши "коктейль", Вакарчук вирішив передати глядачам "привіт" зі Львова, і з великим успіхом виконав мало відому пісню Океану Ельзи. Привіт настільки припав до смаку глядачам, що після нього, група без перепочинку почала грати "Незалежність". Скільки людей з присутніх на стадіоні вникли в справжній зміст пісні? У кожному разі, глядачі підспівували так активно, що в деяких моментах перекрикували самого Вакарчука.

Пісня "На небі" порадувала цікавою космічної візуалізацією на великих екранах, закріплених на сцені. Ті, хто перебував під нею могли відчути себе підкорювачем галактик. А вже "полетіти" під музику "Океану Ельзи" дуже легко!

Після цього, Вакарчук сказав, що одному з музикантів прийшла записка із залу, і запропонував прочитати її вголос. Виявилося, в записці було всього одне словосполучення "Rendez-Vous". Не складно здогадатися, яка пісня послідувала після цього.

Далі, під час виконання пісні "Джульєтта" з нового альбому, шанувальники з фан-зони дістали квіткові пелюстки і влаштували справжній арома-сильний.

На цьому, ні "О.Е", ні шанувальники не збиралися зупинятися. У всіх було так багато енергії, що над стадіоном одна за одною прозвучали старі й нові хіти: "Стіна" і "Вище неба", під час яких фанати постійно піднімали руки високо вгору, створюючи унікальну атмосферу єдності з групою і навіть викликали короткий дощик, "Бодегіта", яка стала літнім гімном і розпалила у фан-зоні дикі танці ", Кішка», «Холодно», «Там, де нас нема", "Більше для нас" і "Ти квітка", "Все буде добре".
bb
Океан Ельзи не обійшли увагою і імпровізації. Так, перед піснею "Друг" на екрані з'явилася пара японських ієрогліфів, а Святослав Вакарчук разом з гітаристом влаштували музичну розспівування, яка могла б потягнути на нову пісню. Вдруге, публіку порадували імпровізацією з балканськими мотивами, яку практично до самого кінця виконали самі музиканти.

Окремої згадки гідні і неймовірно запальні рухи Вакарчука на сцені. За час концерту він встиг зняти жилетку, розстебнути сорочку, зав'язати її вузликом на животі, зняти, і знову приміряти жилетку, на голе тіло. Скільки стрибків і присідань на коліна зробив у той вечір фронтмен Океану Ельзи просто не злічити. Але особливо запам'ятався момент, коли під час виконання однієї з пісень, він вліз на високу колонку і звідти продовжив заводити натовп.
kfbFQqOd7Jg
Після закінчення концерту, шанувальники так довго не хотіли відпускати "Океан" зі сцени, що група вийшла на неї ще 4 рази. У перший раз, вони виконали пісні "Зелені очі" і "911", у другій - "Без Бою», у третій - "Обійми", під час якої фанати дружно запалили ліхтарики, і сіли на землю (Вакарчук навіть зняв цей момент на свій телефон), і в самий останній, поставили красивий фінальний акорд у пісні "Дякую". 
Фото: Анна Нянько 

Немає коментарів:

Дописати коментар