Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Звернення до Януковича - Президента України


 ЗВЕРНЕННЯ НАРОДУ УКРАЇНИ
до Януковича Віктора Федоровича – Президента України

Ми, представники громадськості, політичних партій і громадських рухів Дніпропетровщини, регіону, який є серцем України,  центром козацької слави, ракетнимщитом і космічнм центром Батьківщини, одним з основних донорів економіки України, з найпотужним науково-технічним і промисловим потенціалом, розвинутими інститутами демократії і громадянського суспільства, звертаємось до Вас, Вікторе Федоровичу, в найвідповідальніший час новітньої історії України.
Залишилися лічені дні для прийняття Вами, Президентом України, доленосного рішення, яке може визначити майбутнє європейської держави України, за самостійність, незалежність, свободу і суверенітет якої віддали своє життя мільйони синів і дочок України з часів Київської Русі і до цього часу.
Споконвічні прагнення українського народу, що оспівані пророком і совістю українського народу Т. Шевченко ще за часів перебування України в складі Російської імперії, - це звільнення України, українського народу не тільки від кайданів Російської імперії, а й від російського великодержавного шовінізму і зневаги до українського народу і його культури.
Це ставлення до всього українського з боку Росії не змінилось і за часів перебування України в складі СРСР. Новітня історія України  довела переконливими і беззаперечними фактами – в будь-яких союзах Росії з Україною остання була (і завжди буде!) нерівноправним партнером, інтереси якої завжди вирішувались не на Печерських пагорбах Києва, а в Московському Кремлі.
Сьогодні, коли вирішується доля суверенності, незалежності і демократичності майбутнього України, антиукраїнські сили під керуванням Москви розпочали небачену істерію і війну проти підписання Україною Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом. Не гребуючи жодними прийомами і методами, Кремль батогом і пряником, погрозами і залякуваннями настання Апокаліпсиса в Україні намагається зірвати підписання нею Угоди з Євросоюзом, в тому числі  шляхом нав’язування проведення так званого референдуму.
Ми звертаємось до Вас, пане Президенте України Вікторе Федоровичу Янукович! На Вас зараз лежить величезна відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім і прийдешніми поколіннями українського народу за прийняття самого відповідального за усе ваше життя і за всю історію України доленосного рішення про підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом, про цивілізаційний вибір майбутнього України.
Ми переконані, що верховенству права, принципам свободи, демократії, поваги до прав людини і фундаментальних свобод альтернатив в Україні немає і що Ви, Вікторе Федоровичу, бажаєте увійти в Історію як перший Президент України в складі Європейського Союзу і стати дійсно рівноправним партнером Росії.
На підставі статей 5, 40, 102 Конституції України ми, представники громадськості, політичних партій і громадських рухів, громадяне України – народ України - звертаємося до Вас, Президента України, з вимогою забезпечити підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

15 жовтня 2013 року
Звернення підписали:
1.     ГПО «Слава Україні» - Віктор Романенко
2.     Дніпропетровська правозахисна група – В. Сухов
3.     Громадський рух «Лелека» - Сергій Філіпенко
4.     ГО «Новий початок» - С. Гуржій
5.     Дніпропетровський Український Хол «ДУХ»
6. Дніпропетровська обласна організація Конгресу Українських Націоналістів – Чередніченко
7.     Народний Рух України – М. Хоменко
8.     ГО «Золота Паланка» - Д. Лебедєв
9.     Братство ОУН-УПА ім.. Р. Шухевича – Олег Черненко
10.  Дніпропетровська обласна організація УНП – В. Кравченко

11.  ПП «Українська платформа Собор» - Карноза

Немає коментарів:

Дописати коментар