Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

неділю, 29 грудня 2013 р.

Січеслав - слава козацької землі не дає спокою нашим серцям!

Ідуть козацькії загони
Робити в світі добру справу
І козаченьків не розбити
Вони несуть Героїв Славу!


 Що є наша земля?
   Січеслав.
   Лише в останній місяць все частіше і частіше наші земляки чують цю назву і все ріже запитують що це за місто.
   Проте досі в Україні не можуть зрозуміти ніяк - чому  назва Дніпропетровськ майже століття живе лише у офіційних джерелах і в побуті майже не використовується.
   Чому це так?
   Цього не зможуть пояснити мабуть і психологи, як не можуть пояснити феномен майдану, саме останнього майдану, що іде зараз, який не вщухає вже понад місяць, не дивлячись на репресії та холод і важкі умови перебування вдень і вночі.
   Називають його Нова січ. або Киівська Січ.
   Дехто пояснює це пробудженням гену волі, що нам, нащадкам запорожців передався у спадок.
   Кремлівських політтехнологів це шокувало, а що казати за Захід та саму Україну. Зрозуміти його неможливо, якщо не знати історії України впродовж тисячоліть.
   Проте ми заглиблюватись так далеко не будемо бо пояснюється все просто, за 22 роки незалежності виросло покоління, що не знає рабства, що звикло жити в свободній країні, де все маєш вирішувати сам.
   Це покоління вивчало інші книжки і іншу історію. Для них герої України це запорожці, студенти Крут, повстанці Холодного яру, січові стрільці та вільні козаки  УНР та вояки УПА.
  Кожні з перерахованих мали свою Січ - останнє місце бою з ворогами українського народу.
  Майдан для нас і є цим останнім полем бою , нашою останньою січчю перед перемогою, на інше народ, задтний піднятись міліонною кількістю за день, не погодиться. Не даремно одним з гасел сьогоднішнього майдану є "Разом і до перемоги!"

1 коментар:

  1. Україна гостро потребує партії ,яка б спиралася на вільні профспілки та громадські організації,а не на вкрадені в народу кошти олігархів.Олігархічні сили намагаються підкорити собі народні сили,здійняті Євромайданом.Зокрема,лідером Дніпропетровського Євромайдану є депутат місцевої ради від Фронту змін Романенко.Шквал обурення викликало обрання до міської ради Євромайдану Романова(представника Всеукраїнського об`'єднання "Демократи" колишньої фракції міської ради Фронт змін,якого ніхто майже не бачив на Євромайдані,але який є представником спонсорів.Головою Всеукраїнського об`'єднання "Демократи" є депутат Верховної Ради Андрій Павелко.Членом партії є депутат Леонід Сергієнко.

    ВідповістиВидалити