Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

понеділок, 25 серпня 2014 р.

СВЯТА ПРАПОРА ТА НЕЗАЛЕЖНОСТІ, ЧИ НОВА РЕІНКАРНАЦІЯ РИГІВСЬКОГО СОВКА

   Нічого такого не хотілось писати, свята все ж.
24 серпня День прапора відзначалось в місті цлий день.
   Почалось все з заходу, що влаштувала влада і який по фото можете подиввитись в різних публікаціях, в багатьої з яких лише поївала та радість вд дійства.

ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ в СІЧЕСЛАВІ (Дніпропетровську)

 
Урочисте святкування Дня Державного Прапора Українивідбулося сьогодні 23 серпня 2014 року в Дніпропетровську. Офіційна частина святкування розпочалася о 10:00 біля будівлі Дніпропетровської ОДА. Після привітань від керівників області та міста відбувся вело-мото-автопарад транспортних засобів прикрашених державною символікою.


    Що порадувало в цьому дійстві так це вілопробіг. влаштований в піку владному патріотами від пам'ятника Т.Г.Шевченка по маршруту що співпадав з владним і трохи його випередив. Нічого такого крамольного в тому що влада влаштувала наче не було, вби не одне - помітили там у складі його керівництво "Молодих регіонів" Що це? Влада домовилась? Рука руку миє? Знову патріотів злили і вкравши , як завжди лбюбили робити вороги, символи і ідеї і перефарбувавшись роблять все на знищення і нівелювання патріотизму в нашому місті? Чи може допомагають "Молодим регіонам" яки мало знають . розрекламуватись , готуючись до наступних виборів? Цілком можливо, бо на кінцевій частині пробігу були все ті владні журналісти з камерами. які все таки зробили репортаж. але натрапили на наших патріотів і навряд наважились показати те, що вони казали...

 


   По автопробігу можу сказати лише одне - було близько 110 авто. Сумніві щодо того хто там мати чи не тмати? Навіть не задумувався. Просто згадалось що в поїздку автомайдану під час майдану було наших не так багато, може декілька десятків.

  Під час захоплення Криму на Чонгар їздило менше десятка а на дачу до Царьова машин може до 5...
  Та все є сподіваюсь що то наші патріоти. ВОни мабуть не мали можливості тоді щось діяти, а зараз змогли зорганізуватись і показати всю велич і силу нашого міста. Дуже сподіваюсь  на те, що серед них не було перефарбованих вітрякі, що куди дме туди і пливуть.

 Ну а загалом за це дійство з підняттям прапора нічого сказати не можу, бачив лише репетицію напередодні і не скажу. що сподобалось. Ну вистрілили з карабінів. Я волів би об наступного дня. коли покладались квіти до майбутнього монумента Небесній сотні було бзроблено те саме. Загибим, як солдати в бою мали б оказуватись військові почесті.  Та про День Незалежності опісля.
  Те. що проводилось одночасно декілька заходів розбило патріотів на досить малі групи і як ітог церемонію бачило доволі мало людей.
  Мабуть саме це на День Незалежності змусило розіграти зовсім інший сценарій.
  Та ще не закінчився День прапора.
   О 16 годині зібрались патріотичні організації біля пам'ятника молодому Шевченку. Щоб не було всіляких там наговорів відразу відповім, що запрошувались всі хто хоче і інформація була по всіх  можливих ресурсах надана , навіть пресконференція відбулась



Тож відбулось спочатку Віче заплановане. Загалом в Віче взяли участь декілька громадських організацій. що позиціонують себе як патріотичні і завжди такими були. "Нова нація", "Самозахист підприємців", "Самооборона майдану Дніпропетровської області," "Майдан-Січеслав" , "Аріана"та багато інших. а також деякі політичні партії , як "УДАР" організація  Жовтневого району. УНП, Наша Україна та прості безпартійні активісти майдану та міста. Там були невеличкі виступи та чествування захисників, що нас зараз охороняють. В дійстві брали участь і бійців спецпідрозділу МВС "Січеслав" сформованому на основі козаків нашого міста та області Кодацької паланки та Фонду Сірка. а також козаків 4 сотні Майдану, та добровольців. Зараз ці бійці несуть службу по блокпостах міста та області і стережуть нас від диверсантів.






СЕРГІЙ КАРНОЗА





 Наш славний козацький батальйон спецпідрозділ МВС "Січеслав"

 В.Н.Кравченко. наш майданівський ді джей за роботою по забезпеченню заходу.




 Голова днієї  з найбільш, на даний момент, чисельних організацій і сама дисциплінована у організації, ГО "Самозахист підприємців і цього разу не підвела і представила себе на цьому заході не лише головою організації та її керівництвом, а і прекрасними українчками.

Внизу на фото випадкові свідки, що грали весілля у сусідньому ресторані.
 Володимир Корж, хоч не мав ніякого відношення до цього заходу, по дорозі додому все є зайшов.. Каже. що є спадкоємцем відомого Микити Леонтійовича Коржа, запорозького козака. одногоз засновників міста, на поселенні тут жив ще його батко. прийшовши в ці краї. як він казав "з Полтави. з Малоросії" Отже це свідчить що тоді ці землі не вважались Малоросією, як нам намагаються представити російські історики, а тим більше Новоросією. бо заселяли козаками запорожцями...
 Родина нашого козака у повному складі прийшла на захід. Молодий козаче не давав відпочивати нашій спільноті зібравшійся на захід і викрикував гасло "Слава Україні!" що як і належить отримував відповідь - "Героям слава!"

Трохи про це дійство було в дописі опублікованому в газеті "Лица"

День Флага: народное Вече, шествие, концерт и "файер шоу" (ФОТО, ВИДЕО)


Фото и видео отчёт для тех кто не был или был, но видел не всё.

ВНИМАНИЕ! Видео в процессе добавления. Тем кто хочет посмотреть полную версию лучше зайти на эту страничку в понедельник. Свидетельством того, что все видео и фотоматериалы добавлены, будет отсутствие этого абзаца.
23 августа 2014 в 16 часов дня в субботу у памятника молодому Шевченко состоялось народное Вече посвященное Дню государственного флага.
Відкрив захід як звичайно один з наших старійших рухівців пан Сокоринський як зазвичай нашим величним славенем "Ще не вмерла України..."
 Сергій Карноза, один з організаторів та ініціаторів заходу., про трохи історії нацоінальних прапорів в нашій державі.

 Виступ Кирила Дороленка про сучастну політичну ситуацію.








Цю пісню співали хором. Перероблену під мотиви відомої козацької пісні "Маруся..."


  Мені від імені козаків теж довелось сказати пару слів на подіку тим. хто нас охороняє.Нижче відео з виступом . Єдине там помилка в даті окупації Криму не 20 січня а 20 лютоготреба було сказати.




 
Наш козак  майданівець Максим Гошвський, теж поздоровив всіх зі святом. Відомий він став з часів вбивства майданівців 20 січня, коли виносив поранених та вбитих  і цього дня він згадав те і закликав боронити Україну від найманців своїз співгромадян. бо є таки громадянином Росії.
Фото: Виталий Колбунов
Виступаючих було б значно більше аби не час, що був обмеженим.



Далі відбулась хода по центру міста з гаслами патріотичними та прославлянням відомого керівника сусідньої держави російською нецензурною мовою...







 Ходу з обох боків охороняв той самй козацький батальйон "Січеслав" про який йшла мова вище.


















Хоч людей було нбагато, проте на останніх фото всього лише хвіст колони... По дорозі . як ми і сподівались до нас приєднувались люди тож до Фестивального причалу. де мало відбутись інше дійство дійшло набагато більше народу.




Фото: Виталий Колбунов
На Фестивальном причале проходил благотвоительный аукцион, а с 18 часов начался благотворительный концерт в поддержку защитников Отечества.
 Єдиний у нашому місті з відомих украхномовних бардів Сергій Бойко теж виступив в благодійному заході на користь бійців АТО.

Фото: Виталий Колбунов

Валерій Гарагуц, як один з представників організації "Нова нація" не оминув його своєю присутністю. Такого завзятого бійця на мірному фронті мабуть мало  хто ще зустрічав. Зараз його енергія і його знайомство з багатьма людьми допомагає дуже добре у справі оснащення наших добровольчих батальйонів. Ми всі його узнали ще з майдану, коли його ,  разом з багатьма іншими журналістами, побили та запроторили до буцегарні. ще тоді під ялинкою..
Фото: Виталий Колбунов

Як бачимо не оминув заходу і Вадим Шебанов, колись він 45 дів відсидів після побиття 26 січня, а зараз є вже діючою владою в нашому місті - заступником Голови обласної ради Куліченка.
  Одне жаль, що він не бачив як я звалився у яму посеред тротуару біля цирку


ПРИВІТ КУЛІЧЕНКУ







Трохи вправ з шаблею кавалерійською та нагайкою від козаків Старосамарськох сотні Кодацької паланки Війська Запорозького низового







Фланкіровка з шаблею , виконує козак Соловейко



Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов








Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов


ФЛАНКІРОВКА ШАБЛЯМИ



Сіотографувася тут з одним з агентів спецслужб, що видає себе за козака та майданівця з багаторічним стажем Мішею Тонконогим, з якого угорає все місто. Та цього разу він всім сподобався.  начепив ордени за "Выдающиеся заслуги". Зараз вын по сумысництву працюэ псевдовонтером, збираэ продукти наче б то для быйцыв АТО та на других ролях у Загыда Краснова в органызацыъ яку той назвав "Эвромайдан-Дныпро" виконуэ якысь темны завдання. поки ыншы нищать завоювання майдану, намагаючись скинути прокурора выд ВО Свобода та попутно ыншы майданывськы органызацыъ. Прибирають конкурентыв Загыду. аби той мыг выльно вийти до людей, бо останны два рази, коли вын намагався це зробити, люди йогозафукали та зыгнали зы сцени...Напывлегальне бандитське угрупування не припинило намагань дорватись до влади, конкуруючи не тыльки з майданывцями. а ы з ыншими угрупуваннями. з якими правда все ж йому легше домовитись. якщо дивитись на результати ъз спывпрацы по проикладу житлового масива "Сонячний"


Сергый йКарноза, за це фото його обызвали "Чэловэк-пмаятнык", бо жест дуже нагадуэ того. якого повлили в нашому мысты ще в лютому мысяцы. а в Павлограды сьогодны вночы.
Ночью в ‪#‎Павлограде‬ завалили ленина, а утром рядом уже стоит Шевченко! Задний фон прекрасен;)
Павлоградцы так держать! Слава Украине.


Відео трохи  про цей захід



  • автор: Олег Черненко
  • 11 відео
  • 23 хвилини






По завершению концерта было устроено Огненное шоу (файер шоу) и зажжен "тризуб" выложенный из факелов.
 
Фото: Виталий Колбунов
По окончанию "Огненного фоу" действие переместилось на "Новый мост", где жители города "соединили" берега Днепра и зажгли свечи.
Фото: Виталий Колбунов
Источник: litsa.com.ua


День Незалежності відзначався теж і владою і патріотичними організаціями, правда не всі відзначили його з владою. Деякі взагалі не прийшли наприклад на могилу Січових стрільців-вільних козаків, що поклали життя за незалежність України ще в 1919 році.
 Та теж треба мабуть почати з початку.
Зранку влада поклала квіти до молодого Тараса Шевченка. Буденний захід, де вперше почвилась партія Порошенка і стояла вона поряд з партією Батьківщина, а от чи булиа Партія регіонів . як завжди представлена на попередніх таких заходах тут. мабуть . що ні...Нічого про те дійство ЗМІ. що були там не пишуть. Лише наявність самих регіоналів можна підтвердити. бо цих типів ми всі знаємо в обличчя та великі їз посади. що ще закріплені за ними, надають їм відомість серед громади міста...
Знову подам інформаію. що була на сайті газети "Лица" , а свій коментр подам нижче. під ним



День Независимости: торжественное построение у ОГА, парад и площадь Героев Майдана (ФОТО, ВИДЕО)


Фото и видео отчёт для тех кто не был или был, но видел не всё.

ВНИМАНИЕ! Видео в процессе добавления. Тем кто хочет посмотреть полную версию лучше зайти на эту страничку в понедельник. Свидетельством того, что все видео и фотоматериалы добавлены, будет отсутствие этого абзаца.
24 августа 2014 в 9 часов утра в воскресенье на площади напротив ОГА состоялся торжественный митинг посвященный Дню Независимости.

Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов
После торжественного построенияна на площадке перед ОГА:
и официальной части с торжественным зачитыванием обращения Игоря Коломойского к жителям области перед собравшимися выступил небольшой музыкальный коллектив, который спел (зачитал) рэп собственного сочинения:
После чего была обязательная часть с торжественным вручением наград, грамот и часов от Игоря Коломойского с формулировкой "за … и в связи с празднованием Дня Независимости":
После чего начался парад:
Колонна с военным оркестом и барабанным боем прошла по пр. Пушкина, вниз по улице Серова на проспект К. Маркса:
Фото: Виталий Колбунов

Фото: Виталий Колбунов

Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов
В конце колонны шла Территориальная оборона Днепропетровска и обычные жители города. 
Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов
На площади Героев Майдана к этому времени уже была установлена огромная сцена перед которой стояли участники костюмированнного шоу в шароварах:
На площади очень пекло Солнце, поэтому много людей спряталось в тень Пассажа:
Фото: Виталий Колбунов
а те кто не спрятался развлекались как могли:
Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов
Фото: Виталий Колбунов
После небольшого віступления артистов в "национальных" костюмах продолжилась официальная часть, концерт и солнцепёк, поєтому продолжение ищите на других сайтах.
Источник: litsa.com.ua



Можу трохи прокоментувати те діло, що відбулось зранку біля ОДА. Хоч я і не збирався там бути та довелось. Попросили надати шаблі для Територіальної оборони Дніпропетровської області. аби вони могли і своїми прапороносцями заблищати не гірше від інших з вимуштрованих військових підрозділів міліційних та інших структур.На фото вище те все видно.
Та мову хотів повести не про те.
   Я вже казав. що очікував. що буде віддана військова шана нашим загиблим. в честь яких встановлено камінь та хрест. Та один з ритуалів військових - стрільба почесного караулу так і не була виконана.Хоча її виконали напередодні. коли піднімали прапор. Ну і на тому подяка владі, що не зовсім наша.
  Те , що вона не наша мене переконали звезені насильно. чи то по бажанню, не знаю, вчителі та директори з усієї області. Отой пресловутий адмінресурс яким користувались всі попередні влади. Що і ми цим будемо користуватись, я так зрозумів. Яого ж пропадати таком навченому і досвіденому контингенту?

Засмутили також ще дівчатка попереду колони параду у формі "а ля русский мир" 

Ні не вичавили ми ще його з нашого життя і гадаю, що в найближче відзначення дня міста у нас знову будуть водити хороводи зі збоченкою Катериною другою і її коханцями...
Так і хочеться сказати " Боже храни .... ні не королеву. а спаси та збережи нас від цієї навали фейковиої історії та фейкових персонажів її"

Поки владні Благодійні фонди колишніх ригів влаштовували свято в центрі міста. декілька патріотів таки згадавши про січових стрільців пішли до могили аби вшанувати їх памєznm/



























Після того ми приєднались, хто хотів звісно. до свята в центрі міста. Там було ще багато чого а завершилось все концером відомих груп "Тік" , також виступом Скрипки та Руслани...

На закінчення репортаж ТСН про відзначення Дня Незалежності, Вечірнє дійство звісно було набагато багатолюдніше та цікавіше. Проте просто стало тим видовищем, що завжди давали плебсу...
Руслана в своєму інтрев'ю лише трохи споганила. як завжди...То на Майдані перед побиттям, про мир  і не політичні вимоги, то зараз про все той же мир. так за це і боремось саме щоб установити мир на нашій землі. Така мирна впровадження миру не виходить з однієї причини. що мир не потрібен Путіну та його диверсантам. Йому потрібна Україна і бажано цілком і бажано без українців. що він зараз і робить, винищуючи диверсійними акціями і мирних українців Луганщини та Донецька, так і вояків. особливо воякі. бо знає, що там в основному українські патріоти.

2 коментарі:

  1. Національна ідея починає перемогати. Потрібно робити люстрацію в дитячих садках, школах, щоб не погубили національну ідею в підростаючому поколінні

    ВідповістиВидалити
  2. Поки не почтнемо все це контролювати. чому саме навчають наших дітей, толку не буде.

    ВідповістиВидалити