Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

суботу, 29 серпня 2015 р.

СІЧЕСЛАВ iнфo : Річниця Іловайської трагедії в Січеславі (Дніпропетровську) 29.08.2015

Людмила Кострюкова допис
У Діпропетровську 29 серпня 2015 року під час заходів присвячених Дню пам'яті трагічних подій під Іловайськом присутніми було підписано звернення до вищих посадових осіб держави Україна
ГОЛОВНОКОМАНДУЮЧОМУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ПРЕЗИДЕНТУ ПЕТРУ ПОРОШЕНКУ
ГОЛОВІ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРУ ГРОЙСМАНУ
ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРУ УКРАЇНИ АРСЕНІЮ ЯЦЕНЮКУ
Ми, учасники Іловайських подій
– бійці добровольчих батальйонів:
1) БПСМОП «Дніпро-1»
2) БСП НГУ «Донбас»
3) БПСМОП «Миротворець»
4) БПСМОП «Херсон»
5) РПСМОП «Світязь»
6) ДУК «Правий сектор»
7) БСП НГУ "Азов"
- підрозділів Збройних Сил України:
1) 17-а ОТБр
2) 51-а ОМБр
3) 79-а ОАЕМБр
4) 92-а ОМБр
5) 93-я ОМБр
6) 39-й БТрО (ОМПБ)
7) 40-й БТрО "Кривбас"
8) 42 БТрО
9) 73-й МЦ СпП
10) 121-а БЗ ООК «Південь» (вч А1214)
11) 5-й БТрО «Прикарпаття»
12) 3-й ОПСпецназа;
Ми – матері та батьки, чиї діти не повернулися з кривавих полів Іловайська;
Ми – вдови, які втратили своїх найдорожчих чоловіків, надію та опору в житті і наші діти, до яких ніколи вже не повернуться їх батьки.
Ми – частина українського народу, яку об’єднала спільна велич, спільна трагедія та біль,
Ми – Іловайське братство!
В річницю найтрагічніших подій в історії сучасної України, звертаємось до вас, до тих кому народ України доручив бути захисником наших прав, свобод, інтересів, на кого покладена відповідальність за мир,справедливість та безпеку Держави і її народу,
В ім‘я світлої пам’яті загиблих в Іловайській трагедії, в ім’я живих та ненароджених наших дітей, заради майбутнього народу та Української держави ми вимагаємо:
Встановити 29 серпня Національним Днем скорботи та пам’яті загиблих в російсько-українській війні.
Негайно відновити роботу тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування причин Іловайської трагедії та долучити її матеріали до кримінального провадження.
Доручити Генеральній прокуратурі в найкоротший термін завершити розслідування причин, встановлення злочинних дій та бездіяльності вищого військового та політичного керівництва країни, керівництва антитерористичною операцією та передати справу до суду. Головному військовому прокурору публічно визначити термін передачі справи до суду та у випадку необґрунтованого затягнення розслідування - подати у відставку!
Суд над винуватцями трагедії має бути справедливий та публічний!
Суду - встановити та покарати всіх винних в цій трагедії, не звертаючи уваги на чини, звання, посади та особисті симпатії!
Вживати всіх можливих заходів щодо встановлення долі безвісті зниклих в Іловайському котлі та інших військових операціях. Бездіяльність органів влади та правопорядку, грубість, черствість, нехтування інтересами постраждалих в цій справі буде розцінюватись як наруга над честю та гідністю громадян України та як злочинна бездіяльність!
Ні на день не припиняти заходів щодо визволення наших побратимів з полону російсько-терористичних військ. Життя та доля захисника Вітчизни важливіше за будь-які політичні інтереси та домовленості!
Офіційно встановити почесну назву «Добровольчий» для збройних формувань, незалежно від відомчої підпорядкованості, якщо на момент їх формування понад 50 відсотків особового складу були добровольці.
Надати статус учасників бойових дій та представити до державних нагород учасників визвольних боїв з числа добровольців, медичних працівників, журналістів, волонтерів навіть якщо вони не були офіційно оформлені до особового складу збройних формувань, але брали безпосередню участь в бойових діях.
Жодних військових чи політичних поступок російсько-терористичним агресорам! Жодного кроку назад, жодного метру української землі окупантам!
І нехай Господня кара та народний гнів настигне того, хто глумиться над пам’яттю полеглих, хто зневажає захисників Вітчизни, хто ображає та засмучує вдів та сиріт, матерів безвісти зниклих, рідних загиблих.
Нікого незабудемо, нікому не пробачимо!
Вічна пам’ять полеглим воїнам!
Слава Україні!
Небесним батальйонам – Слава! Слава! Слава!



Річниця Іловайської трагедії в Січеславі (Дніпропетровську) 29.08.2015




Річниця Іловайської трагедії в Січеславі (Дніпропетровську) 29.08.2015

В Дніпропетровську відбувся День пам’яті та скорботи за загиблимив «Іловайському казані».
   Рік тому в полях навколо Іловайська загинув чи пропав безвісти кожен третій боєць з тих, хто виходив з оточення. Кожен другий отримав поранення…

За страшною статистикою життя та долі справжніх патріотів України – бійців добровольчих батальйонів, підрозділів МВС та Збройних Сил України, яких називають справедливо Воїнами Світла.
Справа нашої честі та гідності, нашого християнського сумління – пом’янути наших побратимів, низько вклонитися рідним та близьким тих, хто не повернувся з тих полів…
На захід по вшануванню пам’яті загиблих, у Дніпропетровську зібралися безпосередні учасники подій річної давнини, матері загиблих Героїв, а також небайдужі мешканці міста.
Після мітингу, який відбувся на площі Героїв Майдану, учасники заходу пройшли ходою скорботи до Алеї Небесної сотні, де відбулась панахида та була озвучена резолюція – звернення до Порошенка, Гройсмана, Яценюка та інших.

Пропонуємо детальний фоторепортаж та відеозвіт про подію.


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко



СІЧЕСЛАВ iнфo : Річниця Іловайської трагедії в Січеславі (Дніпропетровську) 29.08.2015

Немає коментарів:

Дописати коментар