Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

вівторок, 10 вересня 2013 р.

ОСТРІВ КОДАЧОК




Святилища Пращурів

Оновлено минулого четверга
Чому саме о.Кодак відігравав важливу роль в житті людей, які жили в цьому регіоні у всі часи? Бо він розташований в дуже зручному місці і з нього можна було контролювати як русло Дніпра, так і обое гирла р.Самар. Тут у різні часи, ще з часів неоліту і віку бронзи завжди був важливий СТРАТЕГІЧНІЙ транспортний вузол і переправи через річки Дніпро і Самар. о.Монастирський не мав такого стратегічного значення, бо він розташований блізько до правого берега і на нього легко було переправитись і знаходився осторонь від головних ключових точок, таких як гирла р.Самар. Тому у всі часи він був не особливо цікавий людям, які тут жили. НА фотО показані гирла р.Самар і головні острови цього транспортного вузла - о.Кодак, о.Камянуватий і острів, де сучасний Придніпровськ (можливо мав назву о.Чаплі). Древній Індо-Київ ймовірніше всьго знаходився саме на ньому. Доказом цього є знахідки великого поселення часів бронзи саме біля першого головного гирла річки Самар, яке потім носило назву - місто Огрінь в часи Київської Русі.

Цікавий зв'язок с системою Святилищ в Карелії в вигляді сузір'я Оріон. Його головне Святилище на о.Валаам є одночасно Святилищем НАВ (Минуле) й в системі Святилищ в вигляді восьмикутної зірки РА. Молживо так Пращури вказували, звідки вони прийшли - НАВ на о.Валаамі це МИНУЛЕ, тому й Знак "V" останього 17-го загону Гипербореї викарбували на гранітному камені вже на центральному Святилищі нової системи Святилищ від Магдебурга до Аркаіма і від Валаама до Массади в вигляді восьмикутної Зірки Господа РА.

Боплан в "ОПИСАНИИ УКРАИНЫ нескольких провинций Королевства Польского" называет остров Казацким, и рассматривает эту местность как один из стратегических пунктов Надпорожья: "...не подвергающийся наводнению Казацкий остров (Kozacky ostro) весь скалистый и безлесный, но кишащий змеями. Ниже, на расстоянии пушечного выстрела находится Кудак - первый порог (Poroh), то есть цепь скал, пересекающих поперек реку и тем самым препятствующих судоходству по ней. Здесь существует замок, который я заложил в июли 1635 года..." Имеется в виду польская крепость Кодак , расположенная немного ниже острова, на правом берегу Днепра.
29

Немає коментарів:

Дописати коментар