Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

пʼятницю, 15 листопада 2013 р.

Не "одобрям-с" або "изба-читальня"...

Якісь дивні і незрозумілі метаморфози почали відбуватись із чиновниками. Вони, начебто, не можуть прийняти доленосних рішень не порадившись із загалом через громадських активістів. Сама форма, в якій це відбувається має досить кумедний характер і нагадує чи то політінформацію часів комсомольського(але не кращого) совка, чи то «избу- читальню» ще з лікнепу…

Заступник мера, що ближче стоїть до соціальних питань, разом зі своїми замами та помами впродовж двох годин читали своїм підшефним громадським організаціям та кільком випадковим незалежним активістам доповіді – реферати. Заколисані монологами та прибаюкані монотонними речетативами активісти почали мирно дрімати. Правозахисник Василь Сухов почав тихо інтелігентно похріпувати. Коли увага притупилась, а пильність була приспана Ірина Зайцева вибачилась і повідомила присутнім, що їй терміново треба відбути у справах. Ваш покірний слуга теж перепросив і, позачергово взявши слово, попросив від імені незалежних організацій занотувати та разом з мером Іваном Куліченком дати відповіді територіальній громаді міста на наступні конкретні актуальні і наболілі питання:. Чому міська влада разом із тисячею(!) псевдо- і квазі та «кишенькових» громадських організацій не бере до уваги й не вирішує, наприклад, ось ці гострі питання:.
1.йде будівництво об’їзної дороги через ж/м Придніпровськ і с.Чаплі без урахування думки і потреб громад, без генплану та компенсацій ?
2. каналізаційними стоками забруднюються колодязі та озеро Куряче, страждають тисячі дітей і мешканців вул.Трансформаторної, ж/м Лівобережний, де відкривав будинок із соціальним житлом Президент і де на сходці був мер ?
3.немає чіткої позиції – заяви міської влади стосовно евроінтеграції, не були присутніми на мітингу з цього приводу біля ОДА о 12 год.14.11.13.
4.завмерло оформлення земельної ділянки садовим товариствам «Зелена зона» та «Гірняк», якою вони користуються, щоб вижити, понад 30 років ?
5. про угоду між агрохолдингом KSG Agro Сергія Касьянова і китайською напіввійськовою «XPCC.» (Сіньцзянський виробничо-будівельний корпус) на обробіток 100 тис. гектарів орної землі, будівництво токів, елеваторів, свинарників, зрошувальних систем, які, буцімто, залишаться селянам років через 49 разом із тисячами китайчат ?

Чекаємо не на відписки, а на вирішення проблем територіальних громад…

Немає коментарів:

Дописати коментар