Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

неділю, 21 жовтня 2012 р.

Раб Божий звільнись від новітніх рабовласників!

СВЯТО-ПОКРОВСКИЙ ХРАМ г.ДНЕПРОПЕТРОВСКА
Мария Козырева
Угодить всем людям невозможно. Более того, преступно даже желать угодить всем. Во-первых, потому что сказано: «Горе вам, когда все люди будут говорить о вас хорошо! Ибо так поступали с лжепророками отцы их» (Лк. 6: 26). Во-вторых, святой Павел говорит, что «если бы был рабом человеков, то не был бы рабом Иисуса Христа». Но, безусловно, обидно, иногда даже до смерти, как Ионе, обидно встречать бетонное непонимание или фарисейскую затаенную злобу в тех, с кем исповедуешь одну и ту же веру.

Одним кажется, что им все ясно и все ответы найдены. Всякое несовпадение чужой мысли с их «кристально-ясной» позицией кажется им посягательством на святыни. Эти задиристы и злопамятны.

Для других «все хорошо». На любую болезнь они посоветуют сделать то-то и то-то – и «как рукой снимет». То, что жизнь противоречива, а суд неизбежен, они как бы и не замечают. Именно такие «во время оно» перепиливали Исаию пилой и бросали Иеремию в тинную яму. Слишком уж те вопили много да слова все подбирали обидные, тогда как «все хорошо, и жив Господь, и здесь храм Господень».

ПРОТОИЕРЕЙ АНДРЕЙ ТКАЧЕВ


Олег Черненко
Дуже влучні слова, а як вони підходять до сучасної політики. то і передати неможливо. Те. що 2 тис років тому було головним - релігія. зараз підміняється новим поняттям - політика. Ніякої різниці немає. Тоді гоніння проти християн, зараз гоніння проти мислячих інакше, не так як мислять і роблять новітні рабовласники. Ми всі раби Божі і не можемо бути рабами людини, як би його не нахвалювали, та як би він не обіцяв Золота та срібла, та сите життя. Лише рабів може цікавити їжа та видовища. Людину вільну цікавить оточуючі його люди та їх єднання в любові один до одного і до Бога. Прийшов час звільнитись! Звільнись від раба людського в собі! Стань рабом Божим і нічиїм іншим!

Немає коментарів:

Дописати коментар