Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

понеділок, 15 липня 2013 р.

РЕКОНСТРУКЦІЯ БИТВИ ПІД ХОТИНОМ НА ФЕСТИВАЛІ ВІЛКУЛА

   Що таке фестиваль Вілкула ми взнали днями.
   Вже другий раз проводиться фестиваль Бест сити в Новоселиці, колишній козацькій слободі, як її називають деякі вчені, що на пів дорозі між Дніпропетровськом та Новомосковськом, місцями розташування Катеринослава старого та нового.
   Не встигли відійти від Стопудівки, як нам запропонували новий, вже рок-фестиваль, але елементи етно таки всунули у вигляді реконструкції Хотинської битви. До чого тут Хотинська битва до Дніпра так і не второпав.
   Проте відкрився дуже цікавий факт.
   Нещодавно один з колишніх депутатів від БЮТ давав завдання нарити все по Хотинській битві, довго не міг второпати навіщо і лише зараз зрозумів всю підноготну того діла - щоб догодити Вілкулу. Співпраця Вілкула та колишніх депутатів БЮТ в нашому місті знайшла підтвердження в досить незвичний спосіб.
  Ви знаєте може я і не правий, а ідея реконструючвати цю битву прийшла зовсім не від співпраці, а навпаки, аби пропагувати наших козацьких славетних предків, а мої всі підозри те лише співпадіння обставин?
  Запрошені ж запорожці з Запоріжжя зі своїми тулумбасами та військовими вправними діями таки прикрасили цей фестиваль і можливо в майбутньому стануть його обов'язковою ознакою?
  Реконструкція завжди справляє враження на глядачів.
   Та залишимо політику, що вона брудна та темна справа ми знали і так, і будемо дивитись.

 ТУРКИ ЙДУТЬ ГРАЄ "СКОРПІОНС" БИТВА https://www.facebook.com/photo.php?v=332182253582166&set=vb.170083426458717&type=2&theater

Немає коментарів:

Дописати коментар