Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

четвер, 25 липня 2013 р.

У Дніпропетровську збираються відтворити Кодацька фортеця (ФОТО)


Автор:  Катерина  | Вчора, 17:45 
У Дніпропетровську збираються відтворити Кодацька фортеця. Зараз ця територія є місцем відпочинку, там проводяться всілякі свята, фестивалі та інші масові заходи.Тому були прийнято рішення створити там проект музейно-туристичний комплекс «Кодацька фортеця». Про це розповів автор проекту «Формування музейно-туристичного комплексу« Кодацька фортеця »Юрій Лозовенко на прес-конференції в медіа центрі" ДНІПРО-ПОСТ "
"Проект поки є просто концепцією. Він передбачає створення неподалік від фортеці готелю, який каскадом спускається по схилу пагорба. Саму фортецю ми повністю відновлювати не збираємося, але плануємо відновити геометрію 20% площі валів, які залишилися не зруйнованими кар'єром. Це для того, щоб люди мали уявлення, як виглядала фортеця. На території кар'єру ми плануємо побудувати будівлю, в якій може розташовуватися музей, кінотеатр, виставковий центр і багато іншого. Розташування цієї території дозволяє зробити тут також об'єкт рекреаційно-санаторного типу "- сказав автор проекту« Формування музейно -туристичного комплексу «Кодацька фортеця» Юрій Лозовенко.
За словами Юрія Лозовенко, дуже цікавою є територія, яка знаходитися трохи вище фортеці. Це старовинне кладовище, на якому ховали католиків і православних. А неподалік розташовувалася Архангельська церква, яка існувала з 1787 до 1930 року. Автор проекту планує її копію, яка не буде пам'яткою архітектури, але буде культовим об'єктом у селищі. Крім того, між церквою і фортецею будуть аналоги старовинних українських хат, в яких розташовуватимуться магазини, кав'ярні, міні-музей і т. д. Там же можна буде проводити ярмарок, де селяни будуть продавати свою продукцію.
«Ми зробили макет з проектом і продемонстрували його керівникам Дніпропетровської області. Проект дуже сподобався голові облради Євгену Удоду. Він представив його на туристичній виставці, яка проходила цього року у Вроцлаві (Польща).Нашим проектом вже зацікавилися іноземні інвестори, тому, ми сподіваємося, що незабаром в Дніпропетровську з'явиться цей туристичний об'єкт »- голова Спілки поляків« Огнісько »Антон Яновський.

Немає коментарів:

Дописати коментар