Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

четвер, 17 січня 2013 р.

Система тотального контролю в Україні



Кабмін пропонує ввести в Україні систему пробації
Кабінет міністрів України пропонує ввести в Україні систему пробації - вид кримінального покарання без позбавлення або обмеження волі, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції в четвер.


Відповідний законопроект, який розробив Мін'юст, схвалений на засіданні уряду 16 січня. За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, проектом закону передбачається створення на базі кримінально-виконавчої інспекції органів пробації, які будуть існувати в структурі Державної кримінально-виконавчої служби.

В цілому законопроект передбачає створення досудової пробації - забезпечення суду інформацією, що характеризує особистість, притягуються до кримінальної відповідальності. Така інформація буде використана для прийняття рішення про міру відповідальності особи. Серед іншого досудовий доповідь буде містити оцінку ризиків щодо можливості здійснення повторного кримінального злочину і висновок про можливість виправлення без обмеження або позбавлення волі.

Законопроектом встановлюється наявність спостережної пробації - здійснення наглядових та соціально-виховних заходів щодо осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням. Новацією урядового законопроекту є запровадження так званої пенітенціарної пробації - підготовки осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі до звільнення з метою їх трудового і побутового влаштування.

Восени минулого року прем'єр-міністр Дмитро Медведєв доручив Мін'юсту Росії разом з іншими відомствами протягом року розробити законопроект, що передбачає створення в Росії системи пробації. Пробація - вид умовного засудження, при якому людина на час випробувального терміну виявляється під наглядом спеціальних органів і на нього можуть накладатися певні обмеження, в тому числі в частині відвідування певних місць або спілкування з окремими особами.http://news.mail.ru/inworld/ukraina/global/112/politics/11638401/?frommail=1

Чим вирізняється законопроект що в Україні від російського варіанту?
Головне. що БЕЗ РІШЕННЯ СУДУ на досудовому дійстві можна буде ЗА ЛЮБОЮ ЛЮДИНОЮ встановлювати НАГЛЯД!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар