Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

середу, 15 травня 2013 р.

ЗАЯВИ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ТА ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ ЩОДО ПОДІЙ З ПОБИТТЯМ МИРНОЇ ХОДИ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ




Заява
національно-демократичних громадських організацій та політичних партій Дніпропетровщини
                                                                                       «Про утворення та
                                                                            використання Партією Регіонів
                                                                                        штурмових загонів
                                                                                      у м. Дніпропетровську
                                                                                     проти мирного населення»

У м. Дніпропетровську 8 травня 2013 року українська громада міста зібралась провести скорботну ходу та поминання жертв Другої Світової війни у відповідності до резолюції ООН. На скорботну ходу зібрались учасники, які пережили страхіття війни, нащадки тих, хто поліг в цій кривавій бійні.
Після формування колони під державними прапорами зі скорботними стрічками на Європейській площі міста, на  учасників накинулись невідомі молодики з кулаками, кидали урни в літніх людей та дітей, топтали державні прапори. Скорботна хода завершилась на меморіальному цвинтарі біля автовокзалу, де на учасників вшанування пам’яті жертв Другої світової війни чекала велика група молодиків спортивної статури, серед яких було помічено народного депутата від фракції Партії Регіонів Івана Ступака, керівника Дніпропетровської обласної федерації дзюдо Данила Воловича. Ця група невідомих осіб виявилась членами спортивного клубу дзюдо України «Тайфун». Заважаючи проводити відправлення служби Божої про упокоєння загиблих  та виконанню державного гімну, ця група варварів вигукували непристойні вислови та поривалися зав’язати бійку з учасниками скорботного заходу.
Участь в цих ганебних заходах народного депутата від фракції Партії Регіонів показала істинне обличчя Партії Регіонів, яка своєю поведінкою і діями влади в цілому відповідає визначенню найортодоксальнішої частини фашизму  - нацизму. Риторика найодіозніших фігур ПР Колісниченка, Царьова, Ступака, які бажають звинуватити українців у фашизмі  є нічим іншим, як прикриттям. Як каже народне прислів’я: «Найголосніше кричить «Лови злодія!» -  сам злодій». Все це є випробуванням владою сили для  протистояння громадянській непокорі населення та підготовка до майбутніх президентських виборів. Всією діяльністю ПР і Президент України засвідчують, що витворюється тоталітарна система абсолютної влади з попранням громадянських прав, повне підпорядкування судової системи та Прокуратури для досягнення своїх власних інтересів.
Тому ми, українська громадськість Дніпропетровська та Дніпропетровщини, заявляємо рішуче «ні» фашизації української влади та приниження гідності українців. Звертаємось до народних депутатів з Об’єднаної опозиції з вимогою дати політичну оцінку діям влади стосовно подій 8 травня в м. Дніпропетровську, та звернутись до регламентного комітету ВР щодо дій Івана Ступака, несумісних зі статусом народного депутата 8 травня 2013 року.
Вимагаємо від прокуратури дати правову оцінку злочинним діям новітніх штурмовиків, та їх керівників, які вчинили політичну провокацію проти мирних громадян.





Начальнику УСБУ
у Дніпропетровській області
Воропаю В.А.

З а я в а
про вчинення кримінального правопорушення

Ми, представники громадських організацій, рухів і політичних партій, що здійснюють свою діяльність на території міста Дніпропетровська і Дніпропетровської області, а саме Гноєвий В.В. (ПП «Наша Україна»), Гребенюк Л.В. (ПП «Конгрес українських націоналістів»), Гуржій С.Г. (ГО  «Новий початок»), Дороленко К. (ДМО ВО «Свобода»), Іванченко С.І. (РГО «Козацька паланка Війська Запорізького низового»), Карноза С.П. (ПП «Українська платформа «Собор»), Ладигін В.Ю. (Козацький Благодійгий фонд), Лукашов М.С. (Дніпропетровський український холл), Лебедєв Д.М. (ГО «Творче об’єднання «Золота паланка»), Марченко М.В. (ГО «Слов’ни»), Нікітін І.А. (Альтернативна громадська рада Дніпропетровщини), Романенко В.М. («ГР «Спільна справа»), Сокоринський А.В. (ПП «Українська народна партія»), Сухов В.Є. (ГО «Дніпропетровська правозахисна група»), Таратушка В.В. (Всеукраїнське об’єднання ветеранів), Лепетя О.В. (Спілка української молоді в Україні), Черненко О.  (Братство ОУН-УПА ім. Р.Шухевича), Леонов І.О. («Громадянський патріотичний рух «Лелека») та громадяне України на підставі ст.214 КПК України подаємо, а Прокуратура Дніпропетровської області вносить відповідні відомості до ЄДРДР та розпочинає досудове розслідування щодо факту вчинення кримінальних правопорушень, що мають ознаки кримінального злочину за статтями 126 ч.2, 170, 180 ч.1, 256, 260 ч.4, 293, 296 ч.3, 338 ч.1, 340, 351 ч.1, 364, 365 ч.2 Кримінального Кодексу України, що мали місце 8 травня поточного року під час проведення загальноміського заходу при наступних обставинах.
7 травня 2013 року відповідно до ст.39 Конституції України з метою реалізації конституційного права громадян на проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій до міського голови м.Дніпропетровська І.І. Куліченка було направлено належним чином повідомлення про масовий захід, проведення  якого було заплановано  на 16 годину 8 травня поточного року. Повідомлення було подано Дніпропетровською міською організацією ВО «Свобода» завчасно і зареєстровано в належний спосіб. В повідомленні наводилась мета, програма загальноміського заходу, кількість учасників, маршрут проходження  траурної ходи громадян та відповідальна особа (Дороленко К.В.). Захід проводився у зв’язку з проголошенням 22 листопада 2004 року  Генеральною Асамблеєю ООН 8 і 9 травня Днем пам’яті і примиренням та пропозицією всім державам-членам, організаціям системи Організації Об’єднаних Націй, неурядовим організаціям і приватним особам щорічно відповідним чином відзначати один з цих днів або обидва ці дні як данину пам’яті всім жертвам другої світової війни. Таким чином, органи державної влади Дніпропетровської області мали би приймати участь у цих заходах або сприяти їх проведенню, прийнявши всі необхідні заходи по забезпеченню безпеки учасників заходу під егідою ООН.
Однак, міська влада та органи правопорядку м.Дніпропетровська не тільки проігнорували  захід ООН в місті Дніпропетровську, а й не забезпечили належної безпеки і щонайменшої підтримки цьому заходу. Результатом стало скоєння цілої низки кримінальних правопорушень з боку  невідомих молодиків спортивної статури проти учасників ходи.
Тільки-но учасники ходи встали в походну колонну на Європейській площі і почали рухатись з державними прапорами України з пов’язаними на них траурними стрічками і плакатами з текстами «Вічна пам’ять загиблим у другий світовій війні», «13 мілйьонів українців загинуло у другий світовій війні» та іншими, як на них здійснила хуліганський напад організована група невідомих осіб, підготовлених для таких дій, з метою перешкодити проведенню заходу із застосуванням фізичної сили до учасників, в тому числі дітей, жінок, осіб похилого віку, представників влади. Їх дії були організовані, сплановані, відтренировані, вони діяли як організована воєнізована група, що мало своє підтвердження пізніше.
 Нападники навіть не звертали уваги на присутніх працівників міліції, а останні не надто активно намагались припинити хуліганські дії групи осіб, які своїми діями грубо порушували громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю і виключним цинізмом (ч.2 ст.296 ККУ), що виражалося в жбурлянні в колонну учасників ходи пластикових конусів, якими позначають зону паркування на розі вул.Центральної і Європейської площі, металевих стільців, сміття, морозива, обливали демонстрантів водою, при тому вигукуючи нецензурні і образливі слова на адресу учасників, а потім взагалі кинулися на людей та працівників міліції з кулаками, журналістів, які вели фото і відеозйомку подій, здійснюючи одночасно наругу над державними символами – Державними прапорами України, які вони виривали з рук людей і цинічно топтали на землі на очах сотень людей та ЗМІ (ст.338 ККУ) і міліціонерів (!). Такого зухвалого цинізму не було з часів здобуття незалежності України! Все це було зафіксовано численними фото - і відеозйомками громадськістю і ЗМІ, в тому числі і іноземними, і мало бути зафіксовано оперативною зйомкою міліції.
Невстановлені особи,  які здійснювали організовані групові дії, що мало наслідком грубе порушення громадського порядку  (ст.293 ККУ), відмовились виконати законні вимоги депутата місцевої ради Романенко В.М. щодо негайного припинення хуліганських дій, чим скоїли ще одне кримінальне правопорушення, що має ознаки згідно ст.351 ККУ, тобто діяли свідомо і зумисно.
Таким чином невстановленими особами було здійснено незаконне перешкоджання    проведенню загальноміського масового заходу  під егідою ООН із   застосуванням  фізичного насильства (ст.340 ККУ), на що одразу відреагували західні ЗМІ.
Але ціла низка цих кримінальних правопорушень, що була здійснена з особливою зухвалістю і цинізмом в самому центрі міста в час найбільшого скупчення людей, в тому числі іноземців, стала можлива в результаті бездіяльності міліції, яка навіть не намагалась прийняти заходи по затриманню злочинців для встановлення їх осіб, або перешкодити злочинцям зірвати проведення законного заходу, що вказує на високу ймовірність злочинної змови правоохоронців зі злочинцями по дестабілізації громадського порядку і безпеки в місті Дніпропетровську, що вказує на здійснення працівниками міліції тяжкого службового злочину – порушення Присяги працівника міліції та зради, що несумісно із державною службою в МВС, за що має настати відповідальність згідно ст.367 ККУ.
В той же день під час продовження проведення заходу відбулася інша подія, яка на наше глибоке переконання, що ґрунтується на переконливих доказах свідків, які викликають довіру щодо їх достовірності, пов’язана з попереднім епізодом на Європейській площі з точки зору достатності та взаємозв’язку.
Ще задовго до кінцевої точки маршруту ходи – цвинтаря парку ім..Калініна надійшло повідомлення телефоном від активістів про те, що колонну в парку вже чекає велика кількість агресивно налаштованих молодиків спортивної статури, яка зайняла майже увесь парк, при цьому вони мирно, навіть дружньо спілкувались з правоохоронцями.
На вході до парку дорогу колонні учасників ходи, які були з державними прапорами України, перекрили молодики спортивної статури і перешкоджали учасникам ходи потрапити до цвинтаря, поки правоохоронці «Беркуту» не звільнили від них дорогу. На цьому хуліганські дії багаточисленної групи осіб не закінчились. Під час траурної панахиди, яку проводили священнослужителі УПЦ, натовп бандитів з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю і виключним цинізмом, погрозами, вигукуючи непристойні і образливі гасла, перешкоджали проведенню релігійного обряду, здійснюючи умисні   дії,  спрямовані  на  розпалювання  національної та  релігійної  ворожнечі  та  ненависті,  на  приниження національної  честі  та  гідності,  образу почуттів громадян у зв'язку з їхніми  релігійними  переконаннями, чим здійснили кримінальні правопорушення,  що мають ознаки кримінального злочину за статтями 161, 170, 180 ч.1, 293, 296 ч.3, 340 Кримінального Кодексу України.
Під час виконання учасниками траурного мітингу на цвинтарі Гімну України бандити гучними гаслами і криками перешкоджали виконанню Гімна держави і таким чином здійснили наругу над Гімном і проявили цинічну зневагу. Присутні при цьому правоохоронці не заважали бандитам перешкоджати здійснювати наругу над Гімном держави, як і на Європейській площі наругу над Державним прапором України. У зв’язку з чим виникає питання: якому прапору якої держави  і гімну присягають правоохоронці Дніпропетровська?
За повідомленням інтернет-джерел фотографії молодиків спортивної статури, які здійснили силовий напад на учасників ходи на Європейській площі і чинили хуліганські дії в парку ім.. Калініна були ідентифіковані як члени  дніпропетровського спортивного клубу Федерації дзю-до України «Тайфун». Серед них в парку ім.Калініна були помічені керівники спортсменів – президент Дніпропетровської обласної федерації дзю-до,   народний депутат України Ступак І.І та виконавчий директор спортивного клубу дзю-до «Тайфун» Д. Волович, які організовували збір спортсменів для організації провокацій, хуліганських дій та перешкоджанню міського заходу під егідою ООН згідно резолюції Генеральної Асамблеї ООН, яку парафувала держава Україна і взяла на себе обов’язок виконання цієї резолюції і проведення Дня пам’яти і примирення 8 або 9 травня. 
Таким чином посадові особи Ступак І.І. і Д. Волович, зловживаючи владою та службовим становищем, тобто умисно,  з  корисливих  мотивів  чи  в  інших  особистих  інтересах  або  в інтересах третіх  осіб  використали владу і своє  службове  становище всупереч інтересам служби та завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам,  свободам та інтересам окремих  громадян,  державним  і  громадським інтересам, що має ознаки злочину за ст.364 ч.1 ККУ, та здійснили дії по організації на базі спортивного клубу не передбаченого законом  воєнізованого формування, яке має організаційну структуру військового типу, а саме:  єдиноначальність, підпорядкованість та дисципліну, і в яких проводиться військова або стройова чи фізична підготовка, що має ознаки злочину за ст.260 ч.1, 4 ККУ. Поза всяким сумнівом, біля 100 спортсменів, підкорюючись єдиноначальництву і стройовій дисципліни прийняли участь в хуліганських діях в складі організованого воєнізованого формування з метою дестабілізувати громадський порядок в місті Дніпропетровську та зриву заходу міжнародного значення.
Враховуючи вищевикладене, керуючись Конституцієй та законами України, на підставі компетенції і повноважень органів Прокуратури згідно ч.1 ст.214 КПК України, -
 
просимо:
 
1.     Прийняти цю Заяву про кримінальне правопорушення. 
2.     Внести цю Заяву до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань та розпочати кримінальне провадження по вказаним фактам.
3.     Опитати в якості свідків:
-        міського голову м.Дніпропетровська Куліченко І.І. – щодо надання згоди СК «Тайфун» на проведення масового заходу 8 травня 2013 року з 16.00 на цвинтарі парку ім.Калініна;
-        міського голову м.Дніпропетровська Куліченко І.І. – щодо змісту надання міською радою послуг фізичним і юридичним особам з організації проведення масових заходів в м.Дніпропетровську;
-        начальника ДМУ ГУ МВС України – щодо службової недбалості та бездіяльності працівників ДМУ під час хуліганських дій молодиків, наруги над державними символами України, невстановленні осіб, що вчиняли масові заворушення і хуліганські дії;
-        начальника ДМУ ГУ МВС України – щодо організації на базі спортивного клубу «Тайфун» не передбаченого законом  воєнізованого формування;
-        посадових осіб Ступака І.І., Волович Д.  – з питання використання спортсменів федерації в хуліганських діях на Європейській площі та парку ім.Калініна;
-        начальника ДМУ ГУ МВС України, посадових осіб Ступака І.І., Волович Д.  – щодо притягнення членів СК «Тайфун» до кримінальної чи адміністративної відповідальності за правопорушення в минулому;
-        Волович Д. – щодо відповідності дій членів спортивного клубу «Тайфун» по організації і участі кримінальних правопорушень під час подій 8 травня 2013 року статутним вимогам Федерації дзю-до України.
4. Вилучити записи відео зйомки служби охорони ТЦ «Європа» на Європейській площі.
 
Про результати досудового розслідування та прийняте рішення просимо повідомити громадськість для подальшого інформування керівництва держави, ЗМІ та Управління Верховного комісара ООН з прав людини.
Письмову відповідь просимо надіслати в термін згідно законодавства на адресу: 49000, Дніпропетровськ, Головпоштамт, а/с 254, Дніпропетровська правозахисна група 
 
Підписи представників громадських організацій, рухів і політичних партій:
   
ДОО ПП «Наша Україна»                             Гноєвий В.В.
ДОО ПП КУН                                        Гребенюк Л.В.
ГО «Новий початок»                                Гуржій С.Г. 
ДМО ВО «Свобода»                                  Дороленко К.В.  
РГО «РГО «Козацька паланка Війська
Запорізького низового»                            Іванченко С.І.
ДОО ПП «УП «Собор»                                Карноза С.П.
ГО «Козацький Благодійний фонд»                   Ладигін В.Ю. 
ГО «ТО «Золота паланка»                           Лебедєв Д.М.                    
Дніпропетровський український холл                Лукашов М.С.
ГО «Слов’ни»                                      Марченко М.В.
    
ГО «ГР «Спільна справа»                           Романенко В.М.
ДОО ПП УНП                                        Сокоринський А.В. 
ГО «Дніпропетровська правозахисна група»          Сухов В.Є. 
ВО ветеранів                                      Таратушка В.В.  
Спілка української молоді в Україні               Лепетя О.В.                    
Братство ОУН-УПА ім. Р.Шухевича                   Черненко О.Є. 
«Громадянський патріотичний рух «Лелека»          Леонов І.О.   
 
«   14    » травня 2013 року   



Прокурору
Дніпропетровської області
Марчук Н.В.

З а я в а
про вчинення кримінального правопорушення

Ми, представники громадських організацій, рухів і політичних партій, що здійснюють свою діяльність на території міста Дніпропетровська і Дніпропетровської області, а саме Гноєвий В.В. (ПП «Наша Україна»), Гребенюк Л.В. (ПП «Конгрес українських націоналістів»), Гуржій С.Г. (ГО  «Новий початок»), Дороленко К. (ДМО ВО «Свобода»), Іванченко С.І. (РГО «Козацька паланка Війська Запорізького низового»), Карноза С.П. (ПП «Українська платформа «Собор»), Ладигін В.Ю. (Козацький Благодійгий фонд), Лукашов М.С. (Дніпропетровський український холл), Лебедєв Д.М. (ГО «Творче об’єднання «Золота паланка»), Марченко М.В. (ГО «Слов’ни»), Нікітін І.А. (Альтернативна громадська рада Дніпропетровщини), Романенко В.М. («ГР «Спільна справа»), Сокоринський А.В. (ПП «Українська народна партія»), Сухов В.Є. (ГО «Дніпропетровська правозахисна група»), Таратушка В.В. (Всеукраїнське об’єднання ветеранів), Лепетя О.В. (Спілка української молоді в Україні), Черненко О.  (Братство ОУН-УПА ім. Р.Шухевича), Леонов І.О. («Громадянський патріотичний рух «Лелека») та громадяне України на підставі ст.214 КПК України подаємо, а Прокуратура Дніпропетровської області вносить відповідні відомості до ЄДРДР та розпочинає досудове розслідування щодо факту вчинення кримінальних правопорушень, що мають ознаки кримінального злочину за статтями 126 ч.2, 170, 180 ч.1, 256, 260 ч.4, 293, 296 ч.3, 338 ч.1, 340, 351 ч.1, 364, 365 ч.2 Кримінального Кодексу України, що мали місце 8 травня поточного року під час проведення загальноміського заходу при наступних обставинах.
7 травня 2013 року відповідно до ст.39 Конституції України з метою реалізації конституційного права громадян на проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій до міського голови м.Дніпропетровська І.І. Куліченка було направлено належним чином повідомлення про масовий захід, проведення  якого було заплановано  на 16 годину 8 травня поточного року. Повідомлення було подано Дніпропетровською міською організацією ВО «Свобода» завчасно і зареєстровано в належний спосіб. В повідомленні наводилась мета, програма загальноміського заходу, кількість учасників, маршрут проходження  траурної ходи громадян та відповідальна особа (Дороленко К.В.). Захід проводився у зв’язку з проголошенням 22 листопада 2004 року  Генеральною Асамблеєю ООН 8 і 9 травня Днем пам’яті і примиренням та пропозицією всім державам-членам, організаціям системи Організації Об’єднаних Націй, неурядовим організаціям і приватним особам щорічно відповідним чином відзначати один з цих днів або обидва ці дні як данину пам’яті всім жертвам другої світової війни. Таким чином, органи державної влади Дніпропетровської області мали би приймати участь у цих заходах або сприяти їх проведенню, прийнявши всі необхідні заходи по забезпеченню безпеки учасників заходу під егідою ООН.
Однак, міська влада та органи правопорядку м.Дніпропетровська не тільки проігнорували  захід ООН в місті Дніпропетровську, а й не забезпечили належної безпеки і щонайменшої підтримки цьому заходу. Результатом стало скоєння цілої низки кримінальних правопорушень з боку  невідомих молодиків спортивної статури проти учасників ходи.
Тільки-но учасники ходи встали в походну колонну на Європейській площі і почали рухатись з державними прапорами України з пов’язаними на них траурними стрічками і плакатами з текстами «Вічна пам’ять загиблим у другий світовій війні», «13 мілйьонів українців загинуло у другий світовій війні» та іншими, як на них здійснила хуліганський напад організована група невідомих осіб, підготовлених для таких дій, з метою перешкодити проведенню заходу із застосуванням фізичної сили до учасників, в тому числі дітей, жінок, осіб похилого віку, представників влади. Їх дії були організовані, сплановані, відтренировані, вони діяли як організована воєнізована група, що мало своє підтвердження пізніше.
 Нападники навіть не звертали уваги на присутніх працівників міліції, а останні не надто активно намагались припинити хуліганські дії групи осіб, які своїми діями грубо порушували громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю і виключним цинізмом (ч.2 ст.296 ККУ), що виражалося в жбурлянні в колонну учасників ходи пластикових конусів, якими позначають зону паркування на розі вул.Центральної і Європейської площі, металевих стільців, сміття, морозива, обливали демонстрантів водою, при тому вигукуючи нецензурні і образливі слова на адресу учасників, а потім взагалі кинулися на людей та працівників міліції з кулаками, журналістів, які вели фото і відеозйомку подій, здійснюючи одночасно наругу над державними символами – Державними прапорами України, які вони виривали з рук людей і цинічно топтали на землі на очах сотень людей та ЗМІ (ст.338 ККУ) і міліціонерів (!). Такого зухвалого цинізму не було з часів здобуття незалежності України! Все це було зафіксовано численними фото - і відеозйомками громадськістю і ЗМІ, в тому числі і іноземними, і мало бути зафіксовано оперативною зйомкою міліції.
Невстановлені особи,  які здійснювали організовані групові дії, що мало наслідком грубе порушення громадського порядку  (ст.293 ККУ), відмовились виконати законні вимоги депутата місцевої ради Романенко В.М. щодо негайного припинення хуліганських дій, чим скоїли ще одне кримінальне правопорушення, що має ознаки згідно ст.351 ККУ, тобто діяли свідомо і зумисно.
Таким чином невстановленими особами було здійснено незаконне перешкоджання    проведенню загальноміського масового заходу  під егідою ООН із   застосуванням  фізичного насильства (ст.340 ККУ), на що одразу відреагували західні ЗМІ.
Але ціла низка цих кримінальних правопорушень, що була здійснена з особливою зухвалістю і цинізмом в самому центрі міста в час найбільшого скупчення людей, в тому числі іноземців, стала можлива в результаті бездіяльності міліції, яка навіть не намагалась прийняти заходи по затриманню злочинців для встановлення їх осіб, або перешкодити злочинцям зірвати проведення законного заходу, що вказує на високу ймовірність злочинної змови правоохоронців зі злочинцями по дестабілізації громадського порядку і безпеки в місті Дніпропетровську, що вказує на здійснення працівниками міліції тяжкого службового злочину – порушення Присяги працівника міліції та зради, що несумісно із державною службою в МВС, за що має настати відповідальність згідно ст.367 ККУ.
В той же день під час продовження проведення заходу відбулася інша подія, яка на наше глибоке переконання, що ґрунтується на переконливих доказах свідків, які викликають довіру щодо їх достовірності, пов’язана з попереднім епізодом на Європейській площі з точки зору достатності та взаємозв’язку.
Ще задовго до кінцевої точки маршруту ходи – цвинтаря парку ім..Калініна надійшло повідомлення телефоном від активістів про те, що колонну в парку вже чекає велика кількість агресивно налаштованих молодиків спортивної статури, яка зайняла майже увесь парк, при цьому вони мирно, навіть дружньо спілкувались з правоохоронцями.
На вході до парку дорогу колонні учасників ходи, які були з державними прапорами України, перекрили молодики спортивної статури і перешкоджали учасникам ходи потрапити до цвинтаря, поки правоохоронці «Беркуту» не звільнили від них дорогу. На цьому хуліганські дії багаточисленної групи осіб не закінчились. Під час траурної панахиди, яку проводили священнослужителі УПЦ, натовп бандитів з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю і виключним цинізмом, погрозами, вигукуючи непристойні і образливі гасла, перешкоджали проведенню релігійного обряду, здійснюючи умисні   дії,  спрямовані  на  розпалювання  національної та  релігійної  ворожнечі  та  ненависті,  на  приниження національної  честі  та  гідності,  образу почуттів громадян у зв'язку з їхніми  релігійними  переконаннями, чим здійснили кримінальні правопорушення,  що мають ознаки кримінального злочину за статтями 161, 170, 180 ч.1, 293, 296 ч.3, 340 Кримінального Кодексу України.
Під час виконання учасниками траурного мітингу на цвинтарі Гімну України бандити гучними гаслами і криками перешкоджали виконанню Гімна держави і таким чином здійснили наругу над Гімном і проявили цинічну зневагу. Присутні при цьому правоохоронці не заважали бандитам перешкоджати здійснювати наругу над Гімном держави, як і на Європейській площі наругу над Державним прапором України. У зв’язку з чим виникає питання: якому прапору якої держави  і гімну присягають правоохоронці Дніпропетровська?
За повідомленням інтернет-джерел фотографії молодиків спортивної статури, які здійснили силовий напад на учасників ходи на Європейській площі і чинили хуліганські дії в парку ім.. Калініна були ідентифіковані як члени  дніпропетровського спортивного клубу Федерації дзю-до України «Тайфун». Серед них в парку ім.Калініна були помічені керівники спортсменів – президент Дніпропетровської обласної федерації дзю-до,   народний депутат України Ступак І.І та виконавчий директор спортивного клубу дзю-до «Тайфун» Д. Волович, які організовували збір спортсменів для організації провокацій, хуліганських дій та перешкоджанню міського заходу під егідою ООН згідно резолюції Генеральної Асамблеї ООН, яку парафувала держава Україна і взяла на себе обов’язок виконання цієї резолюції і проведення Дня пам’яти і примирення 8 або 9 травня. 
Таким чином посадові особи Ступак І.І. і Д. Волович, зловживаючи владою та службовим становищем, тобто умисно,  з  корисливих  мотивів  чи  в  інших  особистих  інтересах  або  в інтересах третіх  осіб  використали владу і своє  службове  становище всупереч інтересам служби та завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам,  свободам та інтересам окремих  громадян,  державним  і  громадським інтересам, що має ознаки злочину за ст.364 ч.1 ККУ, та здійснили дії по організації на базі спортивного клубу не передбаченого законом  воєнізованого формування, яке має організаційну структуру військового типу, а саме:  єдиноначальність, підпорядкованість та дисципліну, і в яких проводиться військова або стройова чи фізична підготовка, що має ознаки злочину за ст.260 ч.1, 4 ККУ. Поза всяким сумнівом, біля 100 спортсменів, підкорюючись єдиноначальництву і стройовій дисципліни прийняли участь в хуліганських діях в складі організованого воєнізованого формування з метою дестабілізувати громадський порядок в місті Дніпропетровську та зриву заходу міжнародного значення.
Враховуючи вищевикладене, керуючись Конституцієй та законами України, на підставі компетенції і повноважень органів Прокуратури згідно ч.1 ст.214 КПК України, -
 
просимо:
 
1.     Прийняти цю Заяву про кримінальне правопорушення. 
2.     Внести цю Заяву до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань та розпочати кримінальне провадження по вказаним фактам.
3.     Опитати в якості свідків:
-        міського голову м.Дніпропетровська Куліченко І.І. – щодо надання згоди СК «Тайфун» на проведення масового заходу 8 травня 2013 року з 16.00 на цвинтарі парку ім.Калініна;
-        міського голову м.Дніпропетровська Куліченко І.І. – щодо змісту надання міською радою послуг фізичним і юридичним особам з організації проведення масових заходів в м.Дніпропетровську;
-        начальника ДМУ ГУ МВС України – щодо службової недбалості та бездіяльності працівників ДМУ під час хуліганських дій молодиків, наруги над державними символами України, невстановленні осіб, що вчиняли масові заворушення і хуліганські дії;
-        начальника ДМУ ГУ МВС України – щодо організації на базі спортивного клубу «Тайфун» не передбаченого законом  воєнізованого формування;
-        посадових осіб Ступака І.І., Волович Д.  – з питання використання спортсменів федерації в хуліганських діях на Європейській площі та парку ім.Калініна;
-        начальника ДМУ ГУ МВС України, посадових осіб Ступака І.І., Волович Д.  – щодо притягнення членів СК «Тайфун» до кримінальної чи адміністративної відповідальності за правопорушення в минулому;
-        Волович Д. – щодо відповідності дій членів спортивного клубу «Тайфун» по організації і участі кримінальних правопорушень під час подій 8 травня 2013 року статутним вимогам Федерації дзю-до України.
4. Вилучити записи відео зйомки служби охорони ТЦ «Європа» на Європейській площі.
 
Про результати досудового розслідування та прийняте рішення просимо повідомити громадськість для подальшого інформування керівництва держави, ЗМІ та Управління Верховного комісара ООН з прав людини.
Письмову відповідь просимо надіслати в термін згідно законодавства на адресу: 49000, Дніпропетровськ, Головпоштамт, а/с 254, Дніпропетровська правозахисна група 
 
Підписи представників громадських організацій, рухів і політичних партій:
   
ДОО ПП «Наша Україна»                               Гноєвий В.В.
ДОО ПП КУН                                          Гребенюк Л.В.
ГО «Новий початок»                                  Гуржій С.Г. 
ДМО ВО «Свобода»                                    Дороленко К.В.  
РГО «РГО «Козацька паланка Війська
Запорізького низового»                              Іванченко С.І.
ДОО ПП «УП «Собор»                                  Карноза С.П.
ГО «Козацький Благодійний фонд»                     Ладигін В.Ю. 
ГО «ТО «Золота паланка»                             Лебедєв Д.М.                    
Дніпропетровський український холл                  Лукашов М.С.
ГО «Слов’ни»                                        Марченко М.В.
.А.    
ГО «ГР «Спільна справа»                             Романенко В.М.
ДОО ПП УНП                                          Сокоринський А.В. 
ГО «Дніпропетровська правозахисна група»            Сухов В.Є. 
ВО ветеранів                                        Таратушка В.В.  
Спілка української молоді в Україні                 Лепетя О.В.                    
Братство ОУН-УПА ім. Р.Шухевича                     Черненко О. 
«Громадянський патріотичний рух «Лелека»            Леонов І.О.   
 
« 14      » травня 2013 року   





Немає коментарів:

Дописати коментар