Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

вівторок, 28 січня 2014 р.

Прокурору Дніпропетровської області Марчук Н. В. Правління Дніпропетровської обласної організації НСЖУ ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

від 28.01.2014 р.
Прокурору Дніпропетровської області
Марчук Н. В.
Правління Дніпропетровської
обласної організації НСЖУ
ВІДКРИТИЙ ЛИСТ
Правління Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України звертається до Вас цим листом з приводу подій, які відбулися 26 січня 2014 року у Дніпропетровську поблизу будівлі обласної державної адміністрації та в приміщенні ОДА. Внаслідок дій співробітників міліції та людей у цивільному постраждали працівники засобів масової інформації: журналіст «34-го каналу» Наталя Свєтлова (побита дерев’яними палицями) та оператори Сергій Кочет (поранення у спину з травматичної зброї) і Данило Петеримов (травма руки), відеооператор телеканалу ICTV Денис Синегін (травма голови, пошкоджено камеру), кореспондент газети «ВЕСТИ» Ярослав Маркін (розбито ноутбук та викрадено модем), власний кореспондент газети «Урядовий кур’єр» та радіо «Ера» Наталя Біловицька (невідомі вилучили фотоапарат і флешку, пошкоджені особисті речі), оператор «11 каналу» Сергій Гончар (вщент розбито відеокамеру).
Звертаємо Вашу увагу на те, що з боку невідомих молодиків у цивільному одязі були здійснені прицільні постріли з травматичної зброї по журналістам.
У зв’язку з вищезазначеним, Дніпропетровська обласна організація Національної спілки журналістів України вимагає від прокуратури Дніпропетровської області провести ретельне досудове слідство за фактами нападу, побиття, пограбування та переслідування журналістів, які виконували свої професійні обов’язки під час масових зібрань біля Дніпропетровської ОДА 26 січня поточного року.
Правління Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України вимагає дати правову оцінку діям співробітників міліції, на очах яких здійснювалися напади на журналістів.
Вимагаємо провести службове розслідування дій керівників УМВС, які знаходилися при виконанні своїх службових обов’язків 26 січня поточного року біля будівлі ОДА.
Вимагаємо про всі результати розслідування щодо скоєння нападів на журналістів, які мали місце 26 січня 2014 року, повідомляти в Дніпропетровську обласну організацію НСЖУ.
Дніпропетровська обласна організація Національної спілки журналістів України готова надати документальні матеріали (фото та відеозйомку), на яких зафіксовані факти нападу на журналістів.
Правління ДОО НСЖУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар