Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

суботу, 17 травня 2014 р.

Дніпропетровці вшанували пам'ять депортованих кримських татар


Дніпропетрові вшанували пам'ять депортованих кримських татар
РОЗМІР ШРИФТУ 
У суботу ввечері жителі Дніпропетровська на Набережній Дніпра влаштували акцію, присвячену 70-річчю депортації сталінським режимом кримських татар. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

На знак підтримки всьому кримськотатарському народу просто неба свічками та лампадками люди виклали кілька знаків тамги – символу кримськотатарського народу.

За словами організаторів акції, її ініціювали небайдужі дніпропетровці, люди різних національностей, які вболівають за долю кримських татар. Вони списались на одному з міських форумів та в соціальних мережах. До них долучились етнічні кримські татари, які наразі мешкають в Дніпропетровську.

«Підтримка – це те, що треба моєму народові зараз. Після того, як відбулась окупація Криму, до влади прийшли кримчани з кримінальним минулим. Почались утиски: все те, чого мій народ набув за роки Незалежності України, зараз він стрімко втрачає. Окупаційна «влада» в Криму заборонила 18 травня офіційні заходи до цієї дати. Мої рідні, близькі в Криму зараз сподіваються на якнайскоріше повернення Криму до України, якщо цього не відбудеться, Крим може перетворитись на другу Чечню», – розповів Радіо Свобода один із учасників акції Енвер.

Організатори акції просто неба також влаштували імпровізовану виставку репродукцій картин кримськотатарського художника Рустема Емінова, присвячених депортації.

Вони заявили також, що проситимуть у міської влади виділення клумби, аби волонтери змогли висадити на ній квіти у формі тамги.http://www.radiosvoboda.org/content/article/25388811.html

Немає коментарів:

Дописати коментар