Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

четвер, 8 травня 2014 р.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ У СІЧЕСЛАВІ

    Сьогодні 8 травня 2014 року в місті Січеславі(окупаційна назва Дніпропетровськ) пройшло вже вдруге відзначення Всесвітнього Дня пам'яті та примирення, коли вшановують усіх загиблих на війні 1939-1945 років. Хоч насправді війна для українців продовжувалась ще більше 10 років, коли загони НКВД знищувати українців та повстанські загони, що їх захищали від переселення до Сибіру.
   Зараз дуже багато накопичилось такого, що роз'єднує українців. Причому більшість з цього принесене нам окупаційним режимом, що не можемо і досьогодні здолати ніяк. І досі голови укранців кладуться за волю і незалежність нашої держави. як клались у другій світовій війні.
   Саме тому хода відзначалась не тільки згадкою про героїв померлих за Україну та мир у всьому світі. Багато гасел було вже на тему сьогодення.
 Агресія військ Путіна не минулась даремно і дня не проходить аби люди не кричали гнівно:"Путін геть!"
   Минулого року відзначення Дня примирення в нашому місті було сплюндроване молодиками, що через 10 днів після побиття в Києві журналістки обрели вже титул "титушки". Сам тоді вперше у нас 8 травня 2013 року було випробуване і в подальшому задіяне в повному обсязі використання бійців спортсменів для побиття мирних громадян.
  Цього року, аби уникнути таких самих провокацій довелось вжити деяких запобіжних заходів безпеки. Одним з яких було патрулювання по периметру та вздовж ходи не тільки міліціонерів, а і козацького батальону спеціального призначення "Січеслав", що зараз сформований у нашому місті на основі козаків самооборони майдану.
  Взагалі день пройшов спокійно і захід не був нічим затьмарений.
  Сьогодні на ньому зібрались представники різних політичних партій національного спрямування та громадських організацій. Одною з найбільш чисельних сьогодні була представлена організація "Самозахист підприємців" Дніпропетровської області.
  Хода була до цвинтаря. що в радянський час був, як і більшість цвинтарів переобладнаний у парк.
   Так і в парку ім. Калініна на костях загиблих і похованих тут вояків радянської, румунської та італійської рмій зараз розташований парк з прокладеними прогулочними доріжками та дитячим майданчиком для розваг.
   У віддаленому кутку знаходиться меморіал загиблим бійцям червоної армії. Ні про яке примирення саме тут немає і згадки, все побудоване в радянський час лише в пам'ять про радянських солдат...Вшанувати хоч якось пам'ять полеглих і з іншого боку вояків поки що у влади не вистачає сміливості та чемності...Звісно то були окупанти, проте пройшло вже достатньо років, більше 70-ти. тож за цей час можна було бякось вже вгамувати той біль, що зараз сусідня держава розпалила знову і спрямувала його не проти тих агресорів тго часу, а проти нас. сучасних волелюбних українців. що скинули узурпатора та диктатора-вбивцю і майже звільнились від ярма донецької олігархії...
   Та Бог їм всім суддя.
   Саме тому панихида за загиблими, що  була відслужена представниками УПЦ Київського Патріархату, дала ще раз поштовх задуматись над діями минулих і нинішніх диктаторів. що граються життями людей задля власної забаганки. Вони забули головне, що перед Богом всі рівні...

Отже дивіться відео сьогоднішнього заходу за посиланнями та фото...


ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ В СІЧЕСЛАВІ
























Немає коментарів:

Дописати коментар