Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

четвер, 25 червня 2015 р.

ПЕРЕІМЕНУВАННЯ МІСТА ТА НАЗВ ВУЛИЦЬ

   Вчора відбулось засідання спільно історичної та інформаційної секцій з підготовки переіменувань в місті.
   Визначались з окремими назвами, щоб пдготувати до п'ятничного засідання комісій міськради з цього питання відповідне рішення.
   Розглядались назви вулиць. в першу чергу намагались зберегти історичні, а також давати нові за принципом державних приорітетів. історичного минулого козацької доби та Гетьманщини, бо місто засноване козаками запорожцями та місцевою специфікою. В такому порядку і давались назви.
   Щодо назв на честь героїв АТО. За проханням бійців вирішили , що для цього назвивати вулиці окремих підрозділів, що відзначились на захисті України. Причина такого рішення одна. бо бійці самі кажуть, що не всі загинули геройсько. Визначити зараз. хто є герой, а хто ні, це образити справжніх героїв, за яких не маємо жодної інформації. Відзначивши підрозділи. ми вшануємо всіх. нікого не принижуючи.
   А учасників АТО, що загинули там, рекомендували міськраді дозволити вшановувати , встановленням дошок на будинках де вони жили чи якимось іншим способом.
   Повторюсь. таке рішення було прийнято за настоянням бійців, наших побратимів. що воюють зараз в АТО.
   На фото представлені моменти визначення по цим питанням учасників засідання.







  







ВІДЕО ПРО НЕЛЕГКЕ ВИЗНАЧЕННЯ З НАЗВАМИ МОЖНА ПОДИВИТИСЬ ТУТ

ІСТОРИЧНА КОМІСІЯ



Немає коментарів:

Дописати коментар