Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

суботу, 16 березня 2013 р.

У Дніпропетровську відкрилася виставка "Золота Скіфія"






























































































Все золото, наче все справжнє, лише пектораль гальванична копія. Технологія гальванопластики напевне зроблена зі срібла та позолочена, бо чисто золота була б надто дорога....
Цікава робота. варто подивитись. Більшівсть золотих виробів зроблене методом басми. яким на Русі на ікони робили оклади.Проте є і ливарні вироби.


Кажуть, що справжня пектораль у Києві. Проте мені у це не віриться. Таких гальванічних копій можна наробити багато, Звернув увагу на фото, що там є де сфотографовані знахідки на місці перебування, то вона там була у зігнутому стані...коли виправляли пошкодили і тріщина є і на гальванопластиці...
Передчасна смерть Мозолевського дуже підозріла. Відрізнити натуральну від копії він міг би. Ливарна робото та гальванопластика - різні техніки і відрізняються пробою золота. Гальваника кладе лише чисте золото, в той час, як справжнє має золото скіфів близько 700 проби щонайбільше, тобто підробка б мала б бути виготовлена з золота такої ж проби ливарним методом,що дуже складно, проте можливо. Чи було таке зроблене чи ні, не взнаємо. Золото, що на пекторалі відрізняється трохи кольором від іншого золота, проте там є і біле золото, хоч і небагато.














































Багато дутого золота. навіть є цікаві елементи. як напівфабрикати для дутого, але були використані для обшивання одягу у пласкому вигляді. про це мабуть навіть ніхто і не здогадується з вчених... Саме про те, що на нижньому фото і ідеться мова. Якщо його скласти навпіл, так вийде чудовий сфінкс, а так незозуміле обличчя з крилами та тулубами безголовими...




























































































  У Дніпропетровському історичному музеї ім. Д. Яворницького 15 березня відкрилася виставка унікальних артефактів скіфської культури «Золота Скіфія». У церемонії відкриття взяли участь Надзвичайний і повноважний посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Ядулла огли Мадатлі, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитро Колесников, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, директор Дніпропетровського національного історичного музею Надія Капустіна.

               Поява цієї колекції - результат копіткої праці вчених України, в тому числі дніпропетровських. Завдяки старанням істориків у широкої громадськості з'явилася можливість для вивчення багатого минулого Дніпропетровського регіону та інших територій, на яких була представлена ​​скіфська культура.

       «Дніпропетровщина - батьківщина одного з головних символів історії України -« Золота Пектораль ». Ця знахідка названа ЮНЕСКО одним з найбільших археологічних відкриттів людства ХХ століття », - сказав Олександр Вілкул.

       Збори епохи скіфської культури включає в себе раритетні прикраси з дорогоцінних металів, кістки, зразки одягу та озброєння. Серед сотень пам'яток прикладного мистецтва є справжні шедеври: золота чаша, на поверхні якої є зображення голів коней; фалари (круглі бляхи кінської вузди) із зображенням молодого Геракла.

       Виконані в так званому звіриному стилі нашивні елементи одягу, прикраси, різні навершя, кінська збруя, які належали скіфської аристократії періоду розквіту Великої Скіфії являють собою яскраві зразки неперевершеної майстерності скіфських ювелірів і ремісників.

       «Ми пишаємося тим, що Дніпропетровщина відрізняється активністю музейного життя. У минулому році музеї Дніпропетровщини відвідали майже мільйон жителів та гостей області. Це свідчить про високий інтерес людей до культурного та історичної спадщини регіону », - заявив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков.

       Ця колекція вже побувала в Німеччині, Японії, Швейцарії, Італії, Польщі, Канаді, США, Франції, Угорщини і отримала високу оцінку експертів.

       «Ця унікальна виставка, яка підкорила світ, вперше демонструється в Україні. І її показ стартував саме в Дніпропетровську. Дніпропетровщина відроджується. Відроджуються її історичні та духовні грані », - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

       Довідка:
       Виставка являє собою зібрання з фондосховища Інституту археології Національної Академії Наук України та Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького.
       В виставку включені комплекси предметів, що походять з розкопок царських курганів. Більшість комплексів датується IV - початком III в. до н.е.

Збори виставки - заслуга археологів України Бориса Мозолевського, В'ячеслава Мурзіна, Сергія Поліна, Юрія Болтрик, Сергія Швидкого, Володимира Ромашко.

Виставка «Золото Скіфії» буде працювати з 16 березня по 31 травня 2013 року з 10.00 до 16.00. Вихідний - понеділок і остання п'ятниця місяця.

Телефон для справок: (0562) 46-34-22. E-mail: museum@ua.fm

выставка Золотая Скифия В Днепропетровске


золотая Пектораль, выставка Золотая Скифия В Днепропетровске


головной убор, выставка Золотая Скифия В Днепропетровске


золотые украшения для коней, выставка Золотая Скифия В Днепропетровске


фото раскопок, выставка Золотая Скифия В Днепропетровске


обувь,выставка Золотая Скифия В Днепропетровске


женский головной убор, выставка Золотая Скифия В Днепропетровске


гривна,выставка Золотая Скифия В Днепропетровске


скифы,реконструкция,выставка Золотая Скифия В Днепропетровске
http://www.prodnepr.dp.ua/news.php?action=details&news_id=5075





5Не подобається ·  · 






Реконструкція одягу за матеріалами розкопок кургану біля с.Піски Миколаївської обл.
Дізнатись про це можна в суботу, 13 квітня, в Музеї історичних коштовностей України. О 14-00 відбудеться зустріч із дослідницею скіфського костюму, кандидатом історичних наук  Л.С.Клочко. З чого були виготовлені тканини, чим пофарбовані, як кроїли одяг - на ці та інші питання дасть відповідь спеціаліст. Запрошуємо на зустріч!

Немає коментарів:

Дописати коментар