Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

середу, 26 вересня 2012 р.

Куліченко, зніміть свою агітацію!


Сьогодні близько 15 години дня декілька сотень студентів зібралися під стінами Дніпропетровської міськради, але жоден з учасників мітингу не захотів сказати, навіщо він прийшов і проти чого виступає.

Учасники дивного пікету почали збиратися під стінами міськради ще в 14:30, але більшість молодих людей приїхали організовано, автобусами, вже до початку пікету. На акцію протесту вийшли студенти початкових курсів Металургійної академії, ДІІТу та інших вузів міста. Вони тримали в руках плакати «Іван, а як же совість?», «Іван, ти не правий!», «Іван, не лізь у в'язницю», але при цьому учасники акції демонстративно відмовлялися пояснювати, навіщо прийшли, і що саме викликало їх невдоволення. Деякі чесно зізнавалися, що вони тут «для масовки», хтось заявляв, що «прийшли просто поспілкуватися», хтось віджартовувався, мовляв «чекаємо відкриття Макдональдса», але більшість з декількох десятків опитаних кореспондентом gorod.dp.ua молодих людей демонстративно заявили "ми нічого говорити не будемо».

На всьому несколькосотенном пікеті знайшовся лише один чоловік, який погодився спілкуватися з журналістами. Жінка представилася рядовий активісткою і заявила, що не належить ні до якої громадської організації. За її словами, присутні протестують проти політичної агітації на бігбордах.

- Наш мер займається агітацією, і не займається нашим містом, - говорить Тетяна Стельмах. - У місті багато проблем, з якими ми хотіли б до нього звернутися, а він тільки агітує свого помічника. У місті потрібно наводити лад: у будинках течуть дахи і не працює каналізація ...

На питання про те, чому ніхто з присутніх не може пояснити, навіщо він сюди прийшов, жінка відповіла, що молодь просто боїться.

- Діти є діти. Коли ми спілкуємося з ними в установах, вони висловлюють все наболіле, але в даний момент вони не можуть сказати, тому що бояться, - сказала вона.

Немає коментарів:

Дописати коментар