Місто на Дніпрі. Як би його не називали в різні часи:Кодак, Половиця, Єкатерінослав, Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ або Днєпропєтровск, Січеслав, останні
часи від Совєтів в народі живе одна єдина назва міста - Днєпр, або українською Дніпро...

вівторок, 25 вересня 2012 р.

Набережна, ремонт, та правда про ініціаторів...



Дніпропетровськ
сьогодні в 14:41
Перший етап капремонту Набережній Заводській виконаний на 80% У Дніпропетровську в рамках губернаторського проекту з поліпшення якості доріг Дніпропетровщини завершується перший етап капітального ремонту проїжджої частини вулиці Набережна Заводська.
Ремонтні роботи на ділянці 7 км - від старого мосту до Кайдацького мосту - виконані на 80%. Тут повністю покладений верхній шар сучасного дорожнього покриття.
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду про хід робіт з капітального ремонту вулиці Набережна Заводська. У нараді взяли участь заступники голови облдержадміністрації Геннадій Темник та Іван Ступак, міський голова Іван Куліченко, представники підрядних будівельних організацій. «Поліпшення якості доріг за останні кілька років - це те, на що сьогодні звертають увагу і жителі області, і під час своїх візитів до Дніпропетровської області представники ділових кіл та інвестори.
Будівництво, капітальний ремонт та реконструкція доріг - важливий напрямок роботи обласної влади. За останні два роки (2010-2011) в регіоні відремонтовано переважно капітально більше 3,2 млн квадратних метрів доріг. У цьому році в області планується відремонтувати ще 1,8 млн квадратних метрів дорожнього покриття », - сказав Олександр Вілкул.
Губернатор також зазначив, що вулиця Набережна Заводська, на якій триває капітальний ремонт має стратегічне значення для міста. Ця автомагістраль є третьою частиною найдовшою в Європі набережною і з'єднує житлові масиви «Червоний камінь», «Комунар», «Парус» і підприємства, розташовані в цьому районі, з центральною частиною міста. Щодоби цій дорозі проїжджають близько 50 тис. автомобілів. «Я поставив завдання профільному управлінню облдержадміністрації спільно з місцевою владою вивчити кращий європейський досвід та використовувати сучасні якісні матеріали при нанесенні дорожньої розмітки. Це підвищить комфортність проїзду для водіїв, в тому числі вночі », - сказав Олександр Вілкул.
Ремонтні роботи вулиці Набережна Заводська проходять у два етапи. Перший етап передбачає заміну дорожнього покриття від Старого мосту до Кайдацького мосту (6,91 км). Загальна вартість робіт першого етапу становить 98 млн грн, з них 32,5 млн грн виділені за сприяння губернатора Олександра Вілкула з державного бюджету, ще 65,5 млн грн виділено з місцевого бюджету.
Другим етапом проекту передбачено проведення капремонту від Кайдацького мосту до житлового масиву «Парус» (3,8 км). Загальна вартість робіт складе близько 75 млн грн.
Як доповів губернатору міський голова Іван Куліченко, зараз завершується перший етап ремонтних робіт. Тут вже покладений верхній шар сучасного асфальтобетонного покриття. Залишилося відрегулювати 31 оглядовий колодязь, встановити близько 560 світильників, близько 300 м пішохідного і більше 870 м бар'єрного огородження. Роботи по першому етапу ведуться без повного перекриття проїжджої частини і будуть завершені до кінця жовтня.
Щодо другого етапу робіт, то проект затверджений в Укрінвестекспертизі, проведено тендер і проходить процедура оформлення договорів. Нагадаємо, набережна Дніпропетровська має протяжність 20 км. Вона є найдовшою в Європі і складається з трьох частин - Набережна Заводська (від ж / м «Парус» до Амурського моста), Набережна ім. Леніна (від Амурського мосту до вул. Шостий Стрілкової дивізії), Набережна Перемоги (від вул. Шостий Стрілкової дивізії до Південного мосту).
Вже відремонтовано 4 км проїжджої частини вулиці Набережна Перемоги (від вул. Космічної до Мерефо-Херсонського мосту), якісне дорожнє покриття має Набережна ім. Леніна. В рамках губернаторської програми по ремонту і будівництву доріг області 4 травня 2012 розпочався ремонт третьої частини набережної - вулиці Набережна Заводська. Останній раз капітальний ремонт її дорожнього покриття проводився майже 20 років тому - в 1994 році. Ця міська магістраль об'єднує житлові масиви «Червоний камінь», «Комунар», «Парус», де проживає близько 70 тис. жителів, з'єднує підприємства, розташовані в північно-західній частині Дніпропетровська,з центральною частиною..
Олег Черненко
Чомусь ні словом не згадали Морозенка, з ініціативи якого ведеться це будівництво. Тож тепер зрозуміло, що це неправда майорить на узбіччях дороги..
.

Немає коментарів:

Дописати коментар